Yazılıma nasıl ve nereden başlanır?

Lass Suicid3

Femtopat
Arkadaşlar mevcut bilgim yok diyebilirim. Bilgisayarda surf yapacak, oyun ve modlar indirecek, kuracak kadar biliyorum bilgisayarı. Hedefim Trendyol gibi yerlerde çalışmak, veya A101 gibi marketlerin programlarını yapmak, muhasebe yapılan programlarla uğraşmak gibi meslekler edinmek istiyorum ve bu işleri yapanlanlar gerçekten iyi kazanıyor.

Yazılımın hangi dallarını öğrenmem lazım? Oyun yapmak istemiyorum. Bu siteyle öğrenebilir miyim bir şeyler 1Milyonİstihdam - T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı? Güzel YouTube kanalları da önerebilirsiniz.

Atatürk Üniversitesi açık öğretim ikinci üniversite olarak bilgisayar programcılığına kaydolmak istiyorum ayrıca.

Otomasyon yazılımları için iş yerleri çoğu bilgisayar mühendisliği okuyanları alıyor çünkü okulda deneyim kazandıkları için ve bu alanda kurslar tam yeterli denilemez. Güzel bir üniversitede otomasyon mantıkları ile kodlamayı öğrenirsen istediğin hayalleri gerçekleştirebilirsin. Eğer okumadan öğrenmek isterim dersen çoğu iş yeri Türkiye'de bu duruma iyi bakmaz diyebilirim.

Öğrenme kısmında ise, iyi, hiç değilse ortalama bir İngilizceye ihtiyacınız var. Türkçe ile öğrenebileceğiniz şeyler kısıtlı.

Neden böyle diyorsunuz. Bu işi meslek olarak yapanlar para kazanmak istemiyor mu? Ayrıca iyi bir masaüstüm var. 6700 XT, 5600X. 16 GB RAM yeterli sanırım.

Otomasyon yazılımları için iş yerleri çoğu bilgisayar mühendisliği okuyanları alıyor çünkü okulda deneyim kazandıkları için ve bu alanda kurslar tam yeterli denilemez. Güzel bir üniversitede otomasyon mantıkları ile kodlamayı öğrenirsen istediğin hayalleri gerçekleştirebilirsin. Eğer okumadan öğrenmek isterim dersen çoğu iş yeri Türkiye'de bu duruma iyi bakmaz diyebilirim.

Bilgisayar Programcılığından sonra mühendisliğe tamamlamayı düşünüyorum.

Neden böyle diyorsunuz. Bu işi meslek olarak yapanlar para kazanmak istemiyor mu? Ayrıca iyi bir masaüstüm var. 6700 XT, 5600X. 16 GB RAM yeterli sanırım.
Anlamadım, bunu hangi mesajım için yazdınız?

Muhtemelen ilk yazdığım için yazdınız. Yazılım kolay bir şey değil ve eğer maddiyat dışında özel bi ilginiz yoksa muhtemelen 2-3 hatadan sonra ilginizi kaybetme ihtimaliniz var.

Bu işi meslek olarak yapanlar bu işe muhtemelen direkt olarak “Ben şöyle para kazanıcam…” diye başlamadılar. Bu işe ilgileri vardı.

Anlamadım, bunu hangi mesajım için yazdınız?

Muhtemelen ilk yazdığım için yazdınız. Yazılım kolay bir şey değil ve eğer maddiyat dışında özel bi ilginiz yoksa muhtemelen 2-3 hatadan sonra ilginizi kaybetme ihtimaliniz var.
İlgim var peki yazılım öğrenmek nasıl bir süreç söyleyebilir misin?

Bilgisayar programcılığı okuman sırasında öğrendiğin kod bilgisi ile yavaş yavaş temeller atılmaya başlıyor. Örneğin öğreniceğin C#, Python veya web tabanlı uygulamalardan öğreniceğin diller ile basit çaplı küçük işletmelere ve iş yerlerine yazılım talebinde bulunup bunu freelancer işe çevirerek başlamak isteyebilirsin. Hem tecrübe katar hem de daha çok öğrenmeni ve sektöre bağlanmanı sağlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı