Yazılıma nereden başlamalıyım?

İyi başlangıcı bu konuyu açarak yaptın aslında. Ben öğrenmeye heveslenip başladığımda foruma üye değildim. Ben C ile başladım, C++ ve C# ile devam ettim. C ile başlamanın güzel taraflarından birisi diğer tüm dillerle çok ortak yanının olması, hatta bir bakıma ataları olması. C ile işi kaptıktan sonra diğer dilleri öğrenmende sana çok büyük katkı sağlaması olacak. Dezavantajı da mevcut. Zor mu zor. Ama yazılıma ne için başlamak istediğin de başlangıçta karar vermen gereken aşamalardan birisi. Çoğu insan için yazılım "kod yazim zengin olim!" gibi saçma sıfatlarla anılsa da aslında bir sanat. Ortaya çıkarmak istediğin sanatında net bir karar verdin mi? Bu soruya verdiğin yanıt çok önemli. Sonra birden sıkılır bırakırsın. Seni tatmin etmez.

Selamlar. Küçük yaşlarımdan itibaren bilgisayara teknolojiye büyük ilgim var. Son 1-2 yıldır ise yazılım öğrenmek istiyorum ancak bir türlü fırsat olmadı. Fırsatı yakaladım ve son 1 aydır araştırma içresindeyim. Maalesef nereden başlayacağımı bir türlü anlayamadım. Bir videoya giriyorum C# ile başla diyor diğeri HTML diyor. Sıfırdan başlayacağım için bir anda kopmamak için oldukça basit şekilde başlamak istiyorum. Yazılım hakkında en ufak bilgim yok. Nereden ve nasıl başlayacağımı bir kavrayabilirsem gerekirse sabaha kadar PC başında oturabilirim. Desteklerinizi bekliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu video fikir sahibi olmana yardımcı olur izlemeni öneririm

Merhaba,

Python, Powershell vb. gibi insanın daha rahat anlayabileceği dillerden birisiyle başlamanızı öneririm. Eğer Windows 10 veya üzeri bir işletim sistemi kullanıyorsanız, hiç bir kurulum gerektirmemesi ve denemelerinizin sonuçlarını anında görebildiğiniz Powershell sizin için en uygun seçenek olacaktır.

Başlat menüsüne Powershell yazın çıkan sonucu açın.

$x = 1
$x

Komutlarını ekrana yapıştırın. Bu ve bunun gibi şekillerde pek çok deneme yapabilirsiniz. İnternetten if koşullarının ve for döngüsünün nasıl yazıldığına bakın. Ram'i kendi yöneten ve nesne yönelimli tüm dillerde bu fonksiyonlar neredeyse tamamen aynıdır.

Bu kısımları öğrendikten sonra bir amaca ihtiyacınız olacaktır. Temp klasörü içerisindeki dosyaları günde 1 defa silen bir program geliştirmeyi veya internetten yeni çıkan filmlerin listesini çekmeyi sonra da bu filmleri bir txt dosyasına yazdırmayı deneyebilirsiniz.

Akabinde veri tabanına veri eklemek, tablo oluşturmak gibi bilgilere her alanda ihtiyacınız olur. MySQL ile bu konuya giriş yapmanızı öneririm.

Kısacası bir amaç için program geliştirmeye çalışın, hedeflerinizi küçük tutun (Örn: A noktasından B noktasına dosya taşımak vb. gibi), ilk aşamada zorlanırsınız, fazla araştırma yapmanız gerekir, ancak bir amaç için geliştirdiğiniz program çalıştığında sizi öğrenmeye daha fazla motive edecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı