Yazılıma nereden başlamalıyım?

bwran

Hectopat
Daha fazla  
Yazılım öğrenmek istiyorum. Fazla bilgim yok. İngilizcem var. İlk kez başlayacağım ve nereden başlamalıyım? Neler öğrenmeliyim, hangi dil falan bunları önerirseniz sevinirim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Hiçbir şey bilmeden YouTube'dan Python dersleri ile öğrenmek iyi olur mu, mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım öğrenmek istiyorum. Fazla bilgim yok. İngilizcem var. İlk kez başlayacağım ve nereden başlamalıyım? Neler öğrenmeliyim, hangi dil falan bunları önerirseniz sevinirim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Hiçbir şey bilmeden YouTube'dan Python dersleri ile öğrenmek iyi olur mu, mümkün mü?
Açılmış konulara bakabilirsin 300 tane konusu var.

Haklısınız ama bu bir çözüm veya yanıt değil. Moderatörler onayladığına göre bizimde konuya uygun yanıt vermemiz gerek.

İnternette Bir çok site sıfırdan ücretli/ücretsiz eğitim ve kurs veriyor. Bunun yanında ilerlemek istediğiniz yazılım alanına ve başlangıç diline karar vermelisiniz. (Python, c++ gibi)

Yazılım geniş kapsamlı bir alan olduğu için öncelikle ne yapmak istediğinizi seçin. Yani mesela oyun yapacaksanız Unity ya da Unreal Engine özellikle kullanılmaktadır. Buna yönelik araştırmalar eğitimler ile ilerleyebilrisiniz. Ama website yapmak isterseniz öncelikle HTML, CSS ve JavaScript sıralamasıyla eğitim alıp öyle yola devam edersiniz. Ama mesela uygulama yapmak isterseniz bunun için gerekli uygulamaları ve dili / dilleri öğrenmeniz gerekmektedir. Bunun gibi önce yapmak istediğinizi seçmeniz büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ben Minecraft oynarken plugin ve skriptler yazarak başlamıştım size de öneririm.

Ben Minecraft oynarken plugin ve skriptler yazarak başlamıştım size de öneririm.
fazla basit kalmaz mı? yoksa yılların verdiği alışkanlıktan bana mı basit geliyor?

Python ile başlayıp yavaş yavaş zorluğu arttırmak mantıklı bir fikir. Ben lua ile başladım. Biraz Python ve JavaScript biliyorum.

Python ile başlayıp yavaş yavaş zorluğu arttırmak mantıklı bir fikir. Ben lua ile başladım. Biraz Python ve JavaScript biliyorum.
Tamamdır. Python ile başlayacağım o zaman. Teşekkürler iyi günler.

Moderatörlerde kabul ettiğine göre yardımcı olursunuz mesaj atarak ama olmayacaksanız bana böyle yazmanızın bir faydası yok size de zaman kaybıdır. İyi günler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı