Yazılıma nereden başlanılmalı?

ProGG

Picopat
Yer
Türkiye :)
Selam arkadaşlar ben 15 yaşındayım. Ve yazılımda kendimi geliştirmek istiyorum.
Sizce nereden başlamalıyım? Yazılım hakkında pek bir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak İngilizce öğren. İngilizce olmadan yazılımda kendini geliştiremezsin.Ondan sonra direk kod yazmaya başlamadan önce en temel şeylerin mantığını öğren.
Örn:
Algoritmalar
Ondan sonra istediğin yazılım dilini seç ve kendini onda geliştir.
Şahsen temel dillerden başlaman daha mantıklı ondan sonraki diller zaten sana kolay gelecektir.

Önce alan seçmeniz lazım.Uygulama yapabilirsiniz, Unity, Unreal Engine gibi oyun motorları kullanarak mobil veya bilgisayar oyunları geliştirebilirsiniz, web alanına yönelebilirsiniz.Dediğim gibi önce ne yapacağınıza karar verin daha sonra yapacağınız proje için kullanmanız gereken uygulamaları ve dilleri araştırın.Sonrasında dil öğrenin, örn:Java,Pyhton,C#,PHP vb.

Selam arkadaşlar ben 15 yaşındayım. Ve yazılımda kendimi geliştirmek istiyorum.
Sizce nereden başlamalıyım? Yazılım hakkında pek bir bilgim yok.
Hocam ilk yapmanız gereken hangi alanda ilerlemek istediğinizi belirlemek.
Yazılım dili olarak ise python başlamaya müsaittir.

Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi ilk önce algoritma mantığını iyi anlaman gerekiyor. Yazılım öncesi bir temel gibi düşünebilirsin bunu.

Ardından kendine bir yazılım dili seçmen lazım. Eğer Java öğrenmek istersen, ki bence güzel bir başlangıç, buradaki videoları öneririm. Zamanında ben Java öğrenirken bu video serisini kullandım ve anlatımı, örnekleri çok güzel.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı