Yazılıma nereden başlanılmalı?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bu bilgisayar işlerine aşırı meraklıyım. İleride siber güvenlik olacağım. Birisi diyor ki başlangıç olarak Python başla. Diğeri diyor ki C# diyor. Ben Python kursa başladım. Başlangıçta hemen pes ettim ancak yanlış yaptığım şey vardı. Hiç fark etmedim ve "... " yapacakken '...' yaptım. Tekrar baştan başlayacağım ancak nedense C# öğrenip hemen yazılıma atılacağım gibi hissettim. Bir de C# ile C++ arasındaki fark nedir?

Yazılım 1 günde 1 haftada öğrenilecek bir şey değil hatta hiç kimse yazılımı tam anlamıyla bilemez eğer merakın var ise ufak ufak başla birden yüklendiğinde bütün bilgiler karışık aklında kalmaz. Öncelikle algoritma nedir bunu detaylıca kavra ardından alanınla alakalı olan programlama dili hangisi ise onun başlangıç eğitimlerine başla benim tavsiyem Python hem syntax anlamında basit diğer dillere göre hem de şu an en popüler 3 dilden birisi ufak ufak ilerledikten sonra kendiliğinden şekillenir zaten yol haritan.

Sıfır bilgi sahibi isen HTML ile başla. En azından ortaya görsel bir şeyler çıkararak motivasyonunu arttırırsın. Sonra nesne yönelimli programlama mantığını öğren. Dilin pek önemi yok.

Arkadaşlar bu bilgisayar işlerine aşırı meraklıyım. İleride siber güvenlik olacağım. Birisi diyor ki başlangıç olarak Python başla. Diğeri diyor ki C# diyor. Ben Python kursa başladım. Başlangıçta hemen pes ettim ancak yanlış yaptığım şey vardı. Hiç fark etmedim ve "... " yapacakken '...' yaptım. Tekrar baştan başlayacağım ancak nedense C# öğrenip hemen yazılıma atılacağım gibi hissettim. Bir de C# ile C++ arasındaki fark nedir?
Öncelikle ne yapmak istediğini neyde ustalaşacağını seçmen gerek. Oyun yapmak mı başka bir şey mi ama C# iyidir. Ve ne zor ne kolay bir dildir gayet iyi.

Bir proje dusun ve bul. O projeyi yapabilmek icin neye ihtiyacin var arastir. Ihtiyaclarini ogrendikten sonra tamamla ve projeni yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı