Yazılıma nereden başlanır?

Hocam forumda o kadar çok benzer konu var ki yaklaşık 10 tanesini gezdim ve dedim ki Bana net bir cevap gerek o yüzden bu konuyu açma gereksinimi duydum...

O arkadaşlara da net bir cevap gerek. Ancak gördüğünüz gibi yazılıma nasıl başlanır konusu yüzyıllardan beri süregelen mitolojik "Biz kimiz?" sorusu ile aynı çıkmazda. Kesin bir cevabı yok.

Aslında tek bir kesin cevap var ancak dirençsiz hiçbir insan bunu bir cevap olarak kabul etmez ve kendi konusunu açar. "Nereden başlarsan başla yeter ki yapmak iste."

İnan çoğu bilgili insan da senin yazılıma nereden başlaman gerektiğini bilmiyor. Sadece yolda ihtiyacın olanları biliyorlar ki bu da dediğim gibi 9999999 kez cevaplandı.

İlk önce temel bilgisayar bilimleri kursu alman yararına olur bak bakalım programlar nasıl çalışıyormuş. CS50x 2023

En net cevap: Bilim insanlarının bilimsel hesaplamalarda en çok tercih ettiği fortran. Belki ileride uzay araştırmacısı olmak istersin.

Hocam adam oyun geliştirecek ne fortranı?

O arkadaşlara da net bir cevap gerek. Ancak gördüğünüz gibi yazılıma nasıl başlanır konusu yüzyıllardan beri süregelen mitolojik "biz kimiz?" sorusu ile aynı çıkmazda. Kesin bir cevabı yok.

Aslında tek bir kesin cevap var ancak dirençsiz hiçbir insan bunu bir cevap olarak kabul etmez ve kendi konusunu açar. "nereden başlarsan başla yeter ki yapmak iste."

İnan çoğu bilgili insan da senin yazılıma nereden başlaman gerektiğini bilmiyor. Sadece yolda ihtiyacın olanları biliyorlar ki bu da dediğim gibi 9999999 kez cevaplandı.

İlk önce temel bilgisayar bilimleri kursu alman yararına olur bak bakalım programlar nasıl çalışıyormuş. CS50x 2023

Hocam üniversite mi okuyorsunuz?

Hocalarım selam.

Öncelikle bu konuyu açma sebebim artık bir şeyler yapmam gerektiğinden dolayıdır. İnternette çok araştırdım. Son durağım burası oldu.
Burada aynı başlıkla yüzlerce konu okudum. Sizlerden tek isteğim bana kesin ve net bir cevap vermeniz olacaktır.

Soru: yazılıma nereden başlanır?

Bana tek bir cevap verin ve net bir cevap verin. Bu yazılıma nereden başlanır? Hangi tarafa doğru ilerlenir?

Teşekkürler.

1-) İstediğin şeyin ne olduğunu bul.
2-) İstediğin şey ile ilgili en uygun yazılım dilini bul.
3-) Çalıştırmak için IDE indir.
4-) Udemy'den, YouTube'dan ya da internet sitelerinden öğrenmek istediğin yazılım dili ile ilgili dersleri aç ve çalışmaya başla.
Önemli not: İngilizcen iyi değilse tüm dediklerimi unut ver önce İngilizceni iyileştirmeye odaklan.

Hocam Benimki daha çok oyun geliştirme vs.

C# ile neler yapılabilir hocam?

Oyun geliştirme düşünüyorsan C# ve C++'a yönelmelisin bu dilleri öğrendikten sonra Unity ve Unreal Engine'e hakimiyet kazanarak hayalindekilere ulaşabilirsin. Oyun yapmak kolay iş değildir baştan söyleyeyim. Videodan izleyerek dile hakimiyet kazanılmaz. Video, kurs, dokümanlardan temellerini kavrayıp kendin proje yapıp kendini zorlaman şart. Bak iyi olur demiyorum şart. Konseptleri kavradıktan sonra örneğin basit bir hesap makinesi yap, yılan oyunu yap ama kendin yap ve uğraş en basit soruna bile uzun zaman harca ki iyi kavrayabilesin

Oyun geliştirme düşünüyorsan C# ve C++'a yönelmelisin bu dilleri öğrendikten sonra Unity ve Unreal Engine'e hakimiyet kazanarak hayalindekilere ulaşabilirsin. Oyun yapmak kolay iş değildir baştan söyleyeyim. Videodan izleyerek dile hakimiyet kazanılmaz. Video, kurs, dokümanlardan temellerini kavrayıp kendin proje yapıp kendini zorlaman şart. Bak iyi olur demiyorum şart. Konseptleri kavradıktan sonra örneğin basit bir hesap makinesi yap, yılan oyunu yap ama kendin yap ve uğraş en basit soruna bile uzun zaman harca ki iyi kavrayabilesin
Herşey için çok teşekkürler hocam. Bu Saatten sonra başlıyorum.

Başlamalısınız derken? Bana kalırsa hedefi yapay zeka ya da veri bilimi gibi bir alan değilse hiç mantıklı bir hareket değil. Alanını seçmedim diyorsanız C# iyidir Hocam, hem yüksek seviye hem iyi bir OOP yapısı var. Ayrıca başlangıç projeleri geliştirmek için çok uygun.
hocam yapay zekayı python ile de yapabilirsiniz

Neden hocam? Avanatjı nedir? ileride bana birşeyler kazandırır mı?
python dillerin anasıdır ve öğrenmesi de kolaydır. üstelik çok çeşitli işler yapabilirsiniz. oyundan makine öğrenmesine, yapay zekadan UI yapmaya kadar her şeyi içinde barındırır.

NOT: MODERATÖR EKİBİ SON MESAJIM YÜZÜNDEN UYARI ATMIŞ NEDENİ NEDİR?

Python öğrenerek başlamalısınız.
bunu neden uyarıladınız yaa

Hocam direk C#'tan yürüyün derim hem başlangıç için uygun hem de oyun yapmak için gayet uygun bir dil.Unity'e de uygun.
katılmıyorum

Yaş kaç acaba öğrenebilir miyim?
sen neden dislike atıyosun herkey bağırıyo python öğrenin diye

hocam yapay zekayı python ile de yapabilirsiniz

python dillerin anasıdır ve öğrenmesi de kolaydır. üstelik çok çeşitli işler yapabilirsiniz. oyundan makine öğrenmesine, yapay zekadan UI yapmaya kadar her şeyi içinde barındırır.

NOT: MODERATÖR EKİBİ SON MESAJIM YÜZÜNDEN UYARI ATMIŞ NEDENİ NEDİR?

bunu neden uyarıladınız yaa

katılmıyorum
"Şu dili öğrenerek başlamalısınız." cevabı doğru olmadığı için olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı