Bilgisayar mühendisliğinde yazılım da öğrenirsin. Hatta yazılım mühendisinden daha iyidir bilgisayar mühendisliği, çünkü yazılımda yalnızca yazılım öğreniyorsun. Bilgisayar mühendisliğinde ise hardware'ın software ile olan ilişkisiyle ilerleyip öğreniyorsun.Okumadan da herhangi bir programlama dili üzerinde uzmanlaşılabilir. Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinin onunla alakası yok, onlar bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorlar diye biliyorum. Ha yine de programlamayla alakalı bir okul okumak, sertifika sahibi olmak bir artı ama okulda pek öğrenebileceğinizi sanmıyorum.
Bilgisayar parçalarıyla da ilgileniyorlar.*Okumadan da herhangi bir programlama dili üzerinde uzmanlaşılabilir. Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinin onunla alakası yok, onlar bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorlar diye biliyorum. Ha yine de programlamayla alakalı bir okul okumak, sertifika sahibi olmak bir artı ama okulda pek öğrenebileceğinizi sanmıyorum.
Yazılım öğrenmek nedir? Algoritma mı yoksa belirli bir dil mi? Web programlamayla ilgilenecek adama gidip yapay zeka geliştirmeyi öğretirsen öğretilen dilin bir anlamı kalmaz.Bilgisayar mühendisliğinde yazılım da öğrenirsin. Hatta yazılım mühendisinden daha iyidir bilgisayar mühendisliği, çünkü yazılımda yalnızca yazılım öğreniyorsun. Bilgisayar mühendisliğinde ise hardware'ın software ile olan ilişkisiyle ilerleyip öğreniyorsun.
Dostum çok sevdiğim biri Microsoft'da çalışıyor şu anda, bu konuyu uzun uzun anlattı. Yazılımla uzaktan yakından alakam yoktur benim. Ama çok iyi para kazanıyor, ve emin olun hem belirli dilleri öğreniyorlar hem yapay zekayı. Siz okumadan dil öğrenmeyi destekliyor olabilirsiniz ama diploma ve bunun profesyonel eğitimini almak çok önemli.Yazılım öğrenmek nedir? Algoritma mı yoksa belirli bir dil mi? Web programlamayla ilgilenecek adama gidip yapay zeka geliştirmeyi öğretirsen öğretilen dilin bir anlamı kalmaz.
Ben önemli değil demedim. Tabii ki önemli ama okumadan da öğrenilebiliyor demek istedim. Yani mesela doktor olacaksa bunu okumadan öğrenemez ama bu iş aynı değil. Elimizin altında internet var. Tabii ki de sertifika bir artıdır ama yazılım öğretmek konusunu anlayamadım ben. Çünkü herkesin alanı aynı değil. Sözgelimi okulda PHP öğretiliyordur, onun işi C++ iledir.Dostum çok sevdiğim biri Microsoft'da çalışıyor şu anda, bu konuyu uzun uzun anlattı. Yazılımla uzaktan yakından alakam yoktur benim. Ama çok iyi para kazanıyor, ve emin olun hem belirli dilleri öğreniyorlar hem yapay zekayı. Siz okumadan dil öğrenmeyi destekliyor olabilirsiniz ama diploma ve bunun profesyonel eğitimini almak çok önemli.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.