Yazılımcı olmak için üniversitede hangi bölümleri okumak mantıklı?

693227

Centipat
Merhaba. Yazılımcı olmak istiyorum fakat bilgisayar ve yazılım mühendisliği sıralamaları çok yüksek. (Sıralamam sayısal 192K). Yazılımcı olmak için alternatif bölüm önerileriniz neler? Örneğin yazılımcı olmak için istatistik bölümü okunabilir mi? (İstatistik okuyan veya mezun olmuş kişiler cevap verirse sevinirim). Boşa zaman kaybetmemek için bana faydası olacak bir bölüm okumak istiyorum. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba. Yazılımcı olmak istiyorum fakat bilgisayar ve yazılım mühendisliği sıralamaları çok yüksek. (Sıralamam sayısal 192K). Yazılımcı olmak için alternatif bölüm önerileriniz neler? Örneğin yazılımcı olmak için istatistik bölümü okunabilir mi? (İstatistik okuyan veya mezun olmuş kişiler cevap verirse sevinirim). Boşa zaman kaybetmemek için bana faydası olacak bir bölüm okumak istiyorum. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

İstatistik çok yanlış anlaşılan bir bölüm. İstatistik bir yazılım bölümü değildir, matematik gibi, fizik gibi bir fen fakültesi bölümüdür, içeriğinin yazılım ile bir alakası yoktur. Bilgisayar Mühendisliği diploması her türlü daha nitelikli bir diplomadır. Eğer mühendislik olmuyorsa ama yazılım ile alakalı bir bölüm okumak istiyorum diyorsan Bilgisayar Bilimleri veya Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri gibi bölümleri seçebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı