Yazılımcı olmak istiyorum

• Konuyu başlatan Aidra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 4.076

Aidra

Hectopat
Daha fazla  
Mobil uygulaması, masaüstü uygulaması, oyun programlamak istiyorum ve şu anda yazılım bilgim hiç yok. Derecede nereden başlayabilirim? Biliyorum bu iş kolay değil.
Bundan vazgeçmek istemiyorum, kendi geleceğimi yazılımcılıkta görüyorum. Bana yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Python ile mi başlamayı önerirsin?
Uzun bir araştırma yapmıştım o zamanlar ve bu konuda usta diyebileceğim kişilerin çoğu tek bir dil üstünde yoğunlaşmanın gelişmem açısından daha iyi olacağını ve eğer bir yerden başlayacaksam o yerin pyhton olacağını söyledi.

Merhaba, Python'dan başlamak gayet mantıklı olacaktır. Yaygın kullanılan diğer dillere göre biraz daha kolay öğrenilebiliyor. İşin mantığını anlamanda kolay olabileceğini düşünüyorum. Yazılım için YouTube'dan selman Kahya'yı izleyebilirsin. Benimde motivasyonumu arttırmıştı.

İnternetten basit Python problemlerini yapmayı deneyebilirsiniz gelişim için. If-else ile başlayıp for-while ile devam edebilirsiniz. Ardından switch case ile basit hesap makinesi yapımı gibi programlar yazıp dile aşinalığınızı ve temel bilginizi artırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı