Yazılımcı olmak istiyorum

• Konuyu başlatan Aidra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 4.075

Aidra

Hectopat
Daha fazla  
Mobil uygulaması, masaüstü uygulaması, oyun programlamak istiyorum ve şu anda yazılım bilgim hiç yok. Derecede nereden başlayabilirim? Biliyorum bu iş kolay değil.
Bundan vazgeçmek istemiyorum, kendi geleceğimi yazılımcılıkta görüyorum. Bana yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobil uygulaması, masaüstü uygulaması, oyun programlamak istiyorum ve şu anda yazılım bilgim hiç yok. Derecede nereden başlayabilirim? Biliyorum bu iş kolay değil.
Bundan vazgeçmek istemiyorum, kendi geleceğimi yazılımcılıkta görüyorum. Bana yardım edebilir misiniz?

Ben sana C# öneririm her sene güncelleme alan bir dil derleyicisi Visual Studio bedava olarak öğrencilere sunuluyor.

Hocalarım mesela bir dille başlayın diyorsunuz ama o dil ile ne yapabileceğimizi de söyler misiniz? Mesela Python kullanarak ben ne gibi şeyler yapabilirim?

Merhaba, şu anki gündem ile alakalı olarak bir program yaziyorum. Programda yaptırdıklarımı sıralacak olursam. Hastanın adı soyadı, kimlik numarasını girdikten sonra ateş vs. gibi belirli semptomları girmesini sağlıyorum ve girdiği sonuçlar bakımından doktora bir rapor veriyor. Herhangi bir resmiyeti yok. Lise de sağlık çıkışlı olduğum için birazda böyle bir program yazmak istedim. Kısacası birçok işlevi var. İnternette birçok örneği bulunmaktadır. İyi günler.

Öncelikle hangi alanda çalışma yapmak istiyorsanız ona göre karar verip plan yapmalısınız. Çünkü alana göre programlama dili değişiyor. Masaüstü ve oyun geliştiricisi olmak istiyorsanız C# ve Unity bilmeniz gerekli. Mobil uygulama hangi platformda tasarlayacaksınız Android mi iOS mu buna da karar vermeniz gerekli Android için Java gerekli iOS için swift dili bilmemiz gerekli bu anlattıklarım gözünüzü korkutmasın çünkü programalama dillerinin çoğu biribirine benzer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı