Emiroo
Kilopat
Merhaba, an itibari ile 21 yaşındayım ve seneye YBS bölümüne gidip 2 yıl yazılım öğrenmeye geriye kalan 2 yıl asgari ücretten iş deneyimine kendimi harcayıp 25 yaşından sonra yurt dışı kovalarım yurt dışında birikim yapar 27 28 gibi pilotaj okurum gibi bir hayalim vardı ama Reddit ve birçok platformlarda yazılımcıların işsiziz diye yakındığını gördüm (gerçi her meslek grubu pilotlar dahi bundan yakınıyor ama yazılım için ayrı bir durum var). Bir taraf yazılım bitmez öğren derken diğer taraf yapay zekanın ve yazılımcı enflasyonunun artmasından dolayı işsiz kalma ihtimalin yüksek bu meslek artık bitti diyorlar. Sizce kurduğum hayal bir hayal mi yoksa potansiyel var mı? Ya da 2 yıl hem yazılım hem YKS tekrar hazırlanır 28 yaşında Türkiye'de pilot olurum gibi 2. bir yolum da var ama 28 yaşına kadar üniversite hayatı korkutuyor. Şunu belirtmek isterim kendimle ilgili övünebileceğim tek şey var o da çalışmak. Çok fazla çalışıyorum tatil dahi vermeden hem ders hem iş olsun çok fazla çalışıyorum yıllardır. Yazılımda da iyi olacağımı düşünüyorum ama tabii ki sektörde önemli. Şunu da yazmama lazım yazımcılık neye göre bitti ben mesela 50k maaş alabilmenin bu mesleğin bitmediğini gösterdiğini düşünüyorum başka biri 100k alıyordur ve bu rakamlar için yazılım bitti diyebilir benim için 50k maaşlı bir iş bayağı iyi bir sonuç.
Son düzenleyen: Moderatör: