Yazılımcılık artık bitti mi?

Emiroo

Kilopat
Merhaba, an itibari ile 21 yaşındayım ve seneye YBS bölümüne gidip 2 yıl yazılım öğrenmeye geriye kalan 2 yıl asgari ücretten iş deneyimine kendimi harcayıp 25 yaşından sonra yurt dışı kovalarım yurt dışında birikim yapar 27 28 gibi pilotaj okurum gibi bir hayalim vardı ama Reddit ve birçok platformlarda yazılımcıların işsiziz diye yakındığını gördüm (gerçi her meslek grubu pilotlar dahi bundan yakınıyor ama yazılım için ayrı bir durum var). Bir taraf yazılım bitmez öğren derken diğer taraf yapay zekanın ve yazılımcı enflasyonunun artmasından dolayı işsiz kalma ihtimalin yüksek bu meslek artık bitti diyorlar. Sizce kurduğum hayal bir hayal mi yoksa potansiyel var mı? Ya da 2 yıl hem yazılım hem YKS tekrar hazırlanır 28 yaşında Türkiye'de pilot olurum gibi 2. bir yolum da var ama 28 yaşına kadar üniversite hayatı korkutuyor. Şunu belirtmek isterim kendimle ilgili övünebileceğim tek şey var o da çalışmak. Çok fazla çalışıyorum tatil dahi vermeden hem ders hem iş olsun çok fazla çalışıyorum yıllardır. Yazılımda da iyi olacağımı düşünüyorum ama tabii ki sektörde önemli. Şunu da yazmama lazım yazımcılık neye göre bitti ben mesela 50k maaş alabilmenin bu mesleğin bitmediğini gösterdiğini düşünüyorum başka biri 100k alıyordur ve bu rakamlar için yazılım bitti diyebilir benim için 50k maaşlı bir iş bayağı iyi bir sonuç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hakikaten nereden geliyor bu feryatlar anlamadım. Herkes yazılımcılık bitsin diye hevesle bekliyor sanki... Bitmedi kardeşim ne bitmesi yapay zeka en fazla belli alanlardaki işleri alır. Ama onun da yenisi çıkacak. Örneğin yapay zeka uzmanına talep artar. Ama kesinlikle bitmez bu mantıkla yapay zeka 3 5 yıla pilotların da işini alır. Türkiye'de ne kadar geniş bir sektör var bilemicem ama yurt dışında yazılımcılık iyi bir meslek. Onun sebebi de biz daha 8.dünya ülkesi olduğumuzdan.

Pilot olmak istiyorsan yazılıma harcayacağın eforu YKS ye harca devlet üniversitesinde pilotaja gir, örn: Anadolu üniv. gibi, buralarda uçuş ücreti de ödenmiyor. Ben sektörde birisi değilim, senin gibi dışardan ilgilenip öğreniyorum ayrıca YBS okuyorum ve 26 yaşımdayım. Hevesini kırmak istemem ama 2 yıl yazılım öğrenip 2 yıl asgari ücrete çalışıp tecrübe edinip yurtdışına gidip parayı tokatlayıp dönebilmen için çok şanslı olman lazım. Çünkü şansa bağlı isteklerin.

Meslekten bağımsız olarak her meslekte para var, hiçbir meslek hiçbir zaman bitmeyecek. Sen yeter ki işinde olabildiğinin en iyisi ol, dürüst çalış, kimsenin bakmayacağı, ilgilenmeyeceği şeyleri bile düzgün yap. Çok kazanacaksın.

Yapay zeka mesleğinizi elinizden almaz, aksine yapay zeka araçlarını yazılımınıza entegre ederek daha iyi işler yapabilirsiniz.

Aynısını 3D tasarımcılar da diyordu ve ortaya çıkan sonuçlar komedi. Tamam masa yap diyorsun yapıyor ama topolojisi, poligon sayısı, poligonların bağlanma şekli gibi bir çok husus var. Kısacası işin zaten en zor ve zahmetli olan optimizasyon kısmı yine insan becerisiyle alakalı.

Yapay zeka epey uzun bir süre sadece bir araç olarak kalacaktır.

Yapay zeka, yazılım bilene yardımcı olur sadece. Yazılım ile uzaktan yakından alakası olmayan biri, yapay zeka ile bir program veya bir oyun yapamaz.
Yapay zeka promptları ile hiç kod yazmadan oyun veya yazılım yapılabilir. Ancak önemli olan yapılabilmesi değil ortaya çıkan sonuç 😂

Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapay zeka promptları ile hiç kod yazmadan oyun veya yazılım yapılabilir. Ancak önemli olan yapılabilmesi değil ortaya çıkan sonuç 😂

Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim bahsettiğim oyunlar veya yazılımlar bu tarz değil.

Hakikaten nereden geliyor bu feryatlar anlamadım. Herkes yazılımcılık bitsin diye hevesle bekliyor sanki... Bitmedi kardeşim ne bitmesi yapay zeka en fazla belli alanlardaki işleri alır. Ama onun da yenisi çıkacak. Örneğin yapay zeka uzmanına talep artar. Ama kesinlikle bitmez bu mantıkla yapay zeka 3 5 yıla pilotların da işini alır. Türkiye'de ne kadar geniş bir sektör var bilemicem ama yurt dışında yazılımcılık iyi bir meslek. Onun sebebi de biz daha 8.dünya ülkesi olduğumuzdan.
ben para kazanmaya tahminen 2 3 yıl sonra başlarım diye tahmin ediyorum tabiki sektör ne durumda olur bilmyirıum ama şuan Türkiyede iş bulmaktansa yurt dışında iş bulmak daha kolay sanırım okuduğum kadarıyla

Pilot olmak istiyorsan yazılıma harcayacağın eforu YKS ye harca devlet üniversitesinde pilotaja gir, örn: Anadolu üniv. gibi, buralarda uçuş ücreti de ödenmiyor. Ben sektörde birisi değilim, senin gibi dışardan ilgilenip öğreniyorum ayrıca YBS okuyorum ve 26 yaşımdayım. Hevesini kırmak istemem ama 2 yıl yazılım öğrenip 2 yıl asgari ücrete çalışıp tecrübe edinip yurtdışına gidip parayı tokatlayıp dönebilmen için çok şanslı olman lazım. Çünkü şansa bağlı isteklerin.

Meslekten bağımsız olarak her meslekte para var, hiçbir meslek hiçbir zaman bitmeyecek. Sen yeter ki işinde olabildiğinin en iyisi ol, dürüst çalış, kimsenin bakmayacağı, ilgilenmeyeceği şeyleri bile düzgün yap. Çok kazanacaksın.
Hocam ben ortalama bir yazılımcının ne kadar sürede işe başladığını vs araştırırken 1 1.5 2 yıl gibi süreler çok gördüğüm için bu süreleri yazdım ve bence makul de bir süre ayrıca dönmek yok asla yok önemli olan yurt dışına kapak atabilmek ve zaten bunu 2 sene değil 4 5 sene sonrası için düşünüyorum neden şansa bağlı onu anlamadım. Ayrıca askerlik geldiği için mezuna bırakamam kırık obp ile de sınavı kazanamam o yüzden olsa bile 2 sene sonra girebilirim 23 yaşında kazansam 28 yaşına kadar üniversite hayatı ve TR pilotlarının yurt dışına çıkma ihtimali çok az olması korkutuyor. En mantıklı yol yurt dışına yazılımcılık ile kapak atıp pilotaj okumak ama daha detaylı yazın araştıracağım yolumu çizeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı