Yazılımda nasıl gelişilir?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selamlar, Niğde'de bilgisayar mühendisliği okuyorum. Şu ana kadar C++ ve C# öğrendik başlangıç seviyelerinde. Bildiklerimin kullanım alanlarını geliştirmek için ChatGPT'ye yapabildiklerimi anlattım ve sadece bunlarla bana farklı ödevler vermesini istedim. Fakat hep benim yaptıklarıma benzer sorular soruyor. Bunun için bir öneriniz var mıdır?

Selamlar, Niğde'de bilgisayar mühendisliği okuyorum. Şu ana kadar C++ ve C# öğrendik başlangıç seviyelerinde. Bildiklerimin kullanım alanlarını geliştirmek için ChatGPT'ye yapabildiklerimi anlattım ve sadece bunlarla bana farklı ödevler vermesini istedim. Fakat hep benim yaptıklarıma benzer sorular soruyor. Bunun için bir öneriniz var mıdır?
Pratikte işinize yarayacak yazılımlar geliştirmeye çalışın. Bilgisayarı kullanırken eksikliğini hissettiğiniz şeylere çözüm bulabilirsiniz, sürekli olarak tekrarladığınız şeyleri otomasyon haline getirebilirsiniz. Bazı platformlarda size kısa snippetlar yazdırıp puan veriyorlar, onlara bakabilirsiniz.

Pratikte işinize yarayacak yazılımlar geliştirmeye çalışın. Bilgisayarı kullanırken eksikliğini hissettiğiniz şeylere çözüm bulabilirsiniz, sürekli olarak tekrarladığınız şeyleri otomasyon haline getirebilirsiniz. Bazı platformlarda size kısa snippetlar yazdırıp puan veriyorlar, onlara bakabilirsiniz.

Pratik iş görecek şeyler yaptım biraz, ama ilerletmek istiyorum. Bilgisayarda eksikliğini hissettiğim özellikle bir şey yok şu an. Otomasyon konusuna bakacağım. Snippet için platform öneriniz var mı?

Pratik iş görecek şeyler yaptım biraz, ama ilerletmek istiyorum. Bilgisayarda eksikliğini hissettiğim özellikle bir şey yok şu an. Otomasyon konusuna bakacağım.
C# konusunda kullandığınız arayüz kütüphanesine göre tasarımlar yapmayı deneyebilirsiniz. HTTP tabanlı basit mesajlaşma uygulaması, birim çevirici araç kiti gibi şeyler deneyebilirsiniz.

Snippet için platform öneriniz var mı?
Eğer daha temelden istiyorsanız W3Schools'un uygulamalı etkinliklerine bakın. Daha genel istiyorsanız LeetCode'a bakabilirsiniz.

C# konusunda kullandığınız arayüz kütüphanesine göre tasarımlar yapmayı deneyebilirsiniz. HTTP tabanlı basit mesajlaşma uygulaması, birim çevirici araç kiti gibi şeyler deneyebilirsiniz.

Eğer daha temelden istiyorsanız W3Schools'un uygulamalı etkinliklerine bakın. Daha genel istiyorsanız LeetCode'a bakabilirsiniz.

İki dilde de terminalde bir şeyler çalıştırıp kullanmayı biliyorum sadece. Biraz bakındım direkt uygulama yapmak var bazı yerlerde ama o kadar bilgim yok.

İki dilde de terminalde bir şeyler çalıştırıp kullanmayı biliyorum sadece. Biraz bakındım direkt uygulama yapmak var bazı yerlerde ama o kadar bilgim yok.
Bir Framework öğrenmeyi deneyebilirsiniz belki. C# için WPF, C++ için Qt bakabilirsiniz. Böylece grafiksel uygulamaları da bir denemiş olursunuz.

Bir Framework öğrenmeyi deneyebilirsiniz belki. C# için WPF, C++ için Qt bakabilirsiniz. Böylece grafiksel uygulamaları da bir denemiş olursunuz.

Bu söyledikleriniz nedir hiçbir fikrim yok... Ne yapmalıyım?

Bu söyledikleriniz nedir hiçbir fikrim yok... Ne yapmalıyım?
Hocam o zaman paket yöneticisi, kütüphane, framework gibi terimleri ve çalışma mantıklarına bakabilirsiniz. Çünkü neredeyse olmazsa olmaz diyebileceğimiz önemli şeyler bunlar. Mesela C#'ta Nuget paket yöneticisi, .Net ve Mono platformları var. Bunlara bakabilirsiniz.

Hocam o zaman paket yöneticisi, kütüphane, Framework gibi terimleri ve çalışma mantıklarına bakabilirsiniz. Çünkü neredeyse olmazsa olmaz diyebileceğimiz önemli şeyler bunlar. Mesela C#'ta Nuget paket yöneticisi, .Net ve Mono platformları var. Bunlara bakabilirsiniz.

Bunlar için bir yol haritası var mı?

Dogru egitim ve uzerine edinilmis tecrubeler ile gelisirsin. Farkli seviyelerde programlama dilleri kullan, open source projelere katki sunmaya calis, kodlarini oku, pull request ac, kendi basit compiler ini yaz, RFC ler oku, framework ler nasil calisiyor, neden var, sen yazsan neyi farkli yapardin gibi genel sistemik bilgini gelistir. Zaten belirli sektorler ve belirli mimariler zamanla sana daha yakin gelecektir, o alanlarda da daha spesifik calismalar yapip gelisirsin.

CS alanindaki her teknolojinin programlama dilinden bagimsiz teorik alt yapisi var. JS ile calisan adini benim de bilmedigim hede hodo web framework unde uzmanlasman icin ilgili protokolleri ve temel kavramlari anlaman gerekiyor. Yoksa neyi neden yaptigini bilmeden baskasinin yazdigini ya da sana yazmani soyledigini tekrarlamis olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı