Yazılımdan nasıl para kazanılır?

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ben Azerbaycan'da yaşayan ve çalışmayan biriyim arkadaşlar. Gerçekten artık bu interneti kullanarak para kazanmak istiyorum. Tabii R10.NET'de iyi bir para kazanma platformu bu alanda. Ama beni özellikle korkutan bazı şeyler var. Mesela LinkedIn gibi sayfalarda jobs kısmında işlere bakıyorum adamlar yapıyorlar gerçekten para kazananlar var aralarında. Ama baktığımız zaman reactjs, Node.js gibi daha gelişmiş teknolojileri görüyoruz. Ama ben bunlara hakim olmadığımı farz edelim şimdi. Ben nasıl kendimi geliştirebilirim. Nasıl para kazanabilirim bu işten?

Redd edilmekten korkuyorum. Aslında araştırıp öğrenerek bir şeyler yaparım. Ama bu hem zamanımı alır. Şimdi gerçekten nereden başlayacağımı bilmiyorum arkadaşlar. Kız profillerini bile incelediğim zaman. Bio kısmında reactjs, Node.js hakkında bilgi sahip olduklarını görüyorum. İyi de bu nasıl oluyor? Tabii kız öğrenemez demiyorum. Ama ben de 11 yıldır bilgisayarda oyun oynamayan biriyim. Tabii bu teknolojiler o zamanlar belki yoktu. Ama bu adamlar bunları bileceğini söyleyerek nasıl iş alabiliyorlar? Nasıl hakkında kısmına bu bilgileri girebiliyorlar? Gerçekten yapıyorlar mı arkadaşlar?

Ben başvurdum açıkçası bir kaçına. Adamlara CV belgemi gönderim. Fakat adamlara ben sadece sizin için ve sizden fazla para istemiyorum ama basit HTML5, CSS3 responsive temalar yapabileceğimi söyledim. Ama bir reactjs ile benden büyük projeler beklemeyin dedim. Ama iyi de bunları bilmeyip yapıp para kazananlar da var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk hedefin para kazanmaktan ziyade kendini geliştirmek olsun. Sevdiğin işi yapıyorsan zaten zamanla para kazanır hale geliyorsun. Linkedin, Instagram, Twitter'da vs genelde PR yapmak amacıyla herkes her şeyi biliyormuş gibi bio'sunu dolduruyor.

Şuan ilk hedefin ne yapmak istediğini belirlemek olsun. Atıyorum yazılım bilgin yok diyelim, öncelikle algoritma ve programlama mantığını öğrenip sonrasında dil öğrenmeye geçebilirsin. Bütün dilleri kimse müthiş seviyede öğrenemez, sen bir dilde ilerleyip o dilde uzmanlaştığında zaman zaman diğer dil ve teknolojilerden işine yarayacak kadar faydalanabiliyorsun. Yani illaki hepsinde uzman olmak gibi bir durum yok.

Reşit olmayan bazı insanların hava atmak amacıyla her yere her şeyi biliyormuş gibi takıldığını da belirtmek isterim.
Hmm.... Öyle diyorsun yani hocam şimdi. Bak mesela herhangi bir kızın profiline girsem. Ben 11 yıldır bilgisayar karşısındayım ve tabi o zamanlar ReactJS diye hadi diyelim bir teknoloji yoktu tamam mı?

Bunlar abartı bir şekilde şöyle bilgiler girmişler

Skills:
HTML5,
CSS3,
Bootstrap,
JQuery
JavaScript,
ReactJS,
NodeJS,
AngularJS,
VueJS

Bu bilgileri giren her hangi bir kız yani düşünün yani bu kadar bilgileri bilmesi beni şaşırtıyor ya da ben malım?

C ve C++ eklemedim bu arada :D

@384311 Benim kafamı karıştıran diğer soru ne biliyor musunuz? Peki adam o kadar bilgileri girmesine rağmen iş alırsa patronuna ne söylüyor merak ediyorum yani. İş başvurusunda bulunduğu şahısa ne cevap veriyor yani bakın onu gerçekten ama gerçekten merak ediyorum.

Bir tane kullanıcı hatta bu şekilde bilgiler girmiş

Web siteleri ve web uygulamaları oluşturma deneyimine sahip bir Web Geliştiricisiyim. JavaScript konusunda uzmanım ve ayrıca React, TypeScript, Node.js, Express.js, MySQL, MVC vb. ile çalışma deneyimim var. Benim rolüm, gereksinimleri karşılayan ve kullanıcı hikayelerini yerine getiren ön uç bileşenleri yazmak ve biçimlendirmek.

Github sayfasında baktım bu herhangi bir kızın biosu bu arada. Ayrıca react ile todo list falan da yapmış. Acaba kodlar copy paste mi?

Son düzenleme:
React ile todo list yapmak herhangi bir react tutorial videosunun ilk adımı falan olabilir. Bu kadar farklı teknoloji varken hepsini öğrenmeye çalışırsanız öğrenmek imkansız hale gelir. Bunun yerine ilginizi çeken bir alanda (örneğin web programlama olsun) bir şeyler öğrenmeye başlayın ve projeler geliştirmeye başlayın. Geliştirdikçe başka şeylere ihtiyacınız olacak örneğin artık verileri tutmak için bir database oluşturmanız gerekecek ve MySQL e yöneleceksiniz sonrasında arayüz için bir şeyler yapmanız gerekecek ve başka bir javascript frameworkü işinize yaracak vs vs. Ardından bu yaptığınız şeyleri bir yerde toplayıp sonra iş başvurusu yapmaya başlayın. İş için aranan şartları da çok kafaya takmayın %60-70 ini tutturuyorsanız başvurmaktan çekinmeyin. Ve üzülerek söylüyorum ki reddedileceksiniz. Bu da çok normal. İlk işe girene kadar onlarca yer reddedecek. Ama bu sürede mülakat tecrübesi, case çalışmaları gibi yaygın kullanılan şeyleri öğreneceksiniz. Sonrasında bunlar birikip işe girmenize-işi almanıza yarayacak. Öyle bir kereden ben oturdum bi şeye baktım hemen en iyi işe girdim gibi bir durum yok. Varsa da bir dayısı vardır bir yerde %99 :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı