Ben sizi çoktan engelleyecektim zaten bir konu hakkında bilgisi olmamasına rağmen konuşanları direk engelliyorum hatırlattığınız için sağ olun.
Sadece fikirlerimi dile getirdim. Çok biliyorsan 2 kelimede sen söylede öğrenelim. 20 yıl falan diyorsun nasıl bir bilimsel kaynağa dayanarak söylüyorsun. Teknoloji bakanı mısın? Uzun vadede açılacak yazılım şirketi istihbaharatı mı aldın?
Adam web alanın da ilerlemeyi düşündüğünü söylüyor. Yakın gelecek yapay zeka, robotik dönemidir diye düşünüyorum. Bak hala düşünüyorum diyorum hiçbir yazımda da kesinlik belirtmedim. Web alanın da illa iş bulabilir ama o dönemin popüler dalı olmayabilir.
En basit Front-End ilanlarına bak Hepsiburada, getir gibi şirketlerin ilanlarını inceledim. 2000 kişi başvurmuş 1 ilana. Rekabet ortamını anlatmak istiyorum. Back-End ilanına bakıyorum 60 kişi. Başka ilanlara bakıyorum 20 kişi. Arada ki farkı anlatamaya çalışıyorum.
Şu an Türkiye'de yazılım şirketleri arttı mı evet çok arttı. Peki neden arttı? Ucuz işçiyiz. Türk lirasının değer kaybı yüzünden adamlar 3K-4K dolar verip yazılımcı çalıştıracağına Türkiye'de o paraya 5-6 yazılımcı çalıştırıyorlar.