Yazin bilgisayarcida çalışmak

mhmtmrmr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bu yaz calismak icin bir bilgisayarcida is buldum ama kafama takilan bazi seyler var.
1-Bu iste haftalik ortalama ucret ne kadardir?

2-Acaba sadece ayak islerinimi yapacagim cunku bilgisayardan bayagi anliyorum. 11.sinif bilisim ogrencisiyim.

Tecrubesi veya bilgisi olanlar bildiklerini yazarsa cok sevinirim, iyi gunler.

Sadece bilgisayar tamiri yapmazsın. Sabahları genelde dükkan temizlenir. Çay demlenir. Gelen müşterilere ve patrona gün içerisinde çay ikram edersin. Servise bilgisayar geldiğinde onunla uğraşırsın. Gün boyunca açıkçası oturmanı istemez patronlar. Yapılcak iş yoksa bile bir şey bulurlar yaptıracak. :)
Ücret konusuna gelirsek çok bir şey bekleme kesinlikle. Bu biraz işverene bağlı denilebilir. 50-100 arası olur genellikle.

@Enes Doğan 'ın dediklerine ek olarak yaşadığım şehre göre ücret değişir. Mesela benim okuduğum şehirde alacağın ücret 30TL iken Tekirdağ' da 50TL' den fazla alırsın. Sana en başta format ve temizleme işlerini yaptırırlar. Yorulmazsın zevkli iş.

Merhaba. Senin için hayırlısı olsun.

Bu işte ortalama bir ücret yoktur. Asgari ücret ve sigorta vardır ya da sigortasız asgari ücret vardır. İki şekilde de emek sömürüsü ancak oraya girmeyeyim. Yaptığın işin ne kadar ettiğini veya edeceğini düşünüyorsan onu talep et.

Esnaf arkadaşa durumunu anlat, anladığını belirt. Dükkan onun, kurallar onun sonuçta, kurumsal bir yer olmadığı için bir şey diyemiyorum.

Bu kişisel bir tavsiye olacak ancak kendimi yazmak zorunda hissediyorum. Eğer maddi bir sorun yoksa eğitime odaklan. Asıl nedeni ise ilk maddeye verdiğim cevap; emeğinin karşılığını almadan çalışacak olman.

Para konusunda çok beklentin olmasın. Ama boş durmaktan iyidir çalışmak. Dükkanın işlerini yaparsın bu kesin. Gelen cihazlara bakarsın. Seni çok fazla zorlayacağını düşünmüyorum. Normal işler yapılır. Tavsiyem çalış. İş hayatını öğrenirsin. Tecrübe kazanırsın. Çalışmanın ne iş olur ise olsun yararı olur. Çalışmak ve üretmek iyidir. Başarılar dilerim.

Bilgisayar mühendisliğine gitme durumum var. Bilgisayarcıda çalışmayı düşünüyorum. Az da olsa faydası olur mu. Hiç olmazsa iş hayatını görmüş oluruz.

Bilgisayar mühendisliğine gitme durumum var. Bilgisayarcıda çalışmayı düşünüyorum. Az da olsa faydası olur mu. Hiç olmazsa iş hayatını görmüş oluruz.

Bilgisayar mühendisliği okuyup bilgisayarcı mı açacaksın. Bilgisayar mühendisinin yapacağı en son iş bu olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı