Yazın çalışmak mı köye gitmek mi?

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
12. sinif gecti gitti. Bu hafta sonu da YKS sinavina girecegim. Kendime guvenim var. Yil boyu calistim. Umarim emeklerimin karsiligini alirim ancak sorun su ki ben okuyacagim Bolu'mun meslegini yapmak istemiyorum. okumak istiyorum ama meslegi yapmak istemiyorum. Universite okunarak yapilan hiçbir meslege ilgim yok. ben kucuklugumden beri hayvancilik yapmak istiyordum. buyukbas hayvancilik yapmaya baslatabilecek kadar parasi var babamin. Konuyu ona actigimda da eger okursan destek cikarim dedi. Yani 5 6 yil sonra ciftlik kurmayi dusunuyorum.

Simdi gelelim bunlari neden anlattigima. Yazin aylik 30 bin liraya bir yere girip UC ay boyunca 100 bin civari para biriktirebilirim. İstanbul sonucta burasi. Isbulunur.

Dedem ve dayilarim ise hayvancilik yapiyor. Ikinci bir secenek olarak koye giderek orada calisabilirim. Bu secenekte para kazanamayacagim ancak 5 6 yil sonra yapmak istedigim is hakkinda tecrube kazanacagim. Fakat dedem lafa gelince beni elbette sever ama oguldan torunlarini yani dayilarimin çocuklarini benden cok daha fazla sevdigi asikar. Bu yuzden pek de gitmek istemiyorum. Hem dayilarimla yengelerime yuk olurum gibi hissediyorum. Herkes iki yuzluymus gibi hissediyorum. Yuzume karsi cok iyi davraniyorlar ama arkamdan nasıl olduklarini bilemiyorum. 3 ay milleti huzursuz etmeyeyim, siginti gibi yasamayayim da diyorum bir yandan.

Siz bu durumda bana ne onerirsiniz?

Tıp hukuk harici somut olarak okunan bütün bölümler boş bence. Diğerlerinde artık direkt olarak tecrübe isteniyor. Mesela artık çoğu bölümü açıktan bitirebiliyorsunuz. Tamamıyla yapmak istediğiniz şey severek yapılan bir şey olsun. Parası da güzel kazandırıyorsa dediğim bölümler harici üniversite okumak yani somut olarak zaman ve para israfıdır.

Bu yaz 1 ay da olsa bir yerde geçici olarak çalışıp sonrasında gidersen onlara yükleyeceğin "yükü" azaltabilirsin. Ayrıca hayvancılık deneyimi kazanmak için harika bir fırsat bence kaçırma.

"Çıraklığını yapmadığın hiçbir işin ustası olamazsın" derler. Ayrıca madem böyle bir düşüncen var neden üniversite okumak istiyorsun? Git işi öğren sonra iş hayatına atıl. Okul ile zaman kaybetme.
Babası okursa destek çıkacağını belirtmiş. Ayrıca bir diplomaya sahip olmak ne olursa olsun artı bir şey (tabii üniversite okumak çok kolay değil.).

"Çıraklığını yapmadığın hiçbir işin ustası olamazsın" derler. Ayrıca madem böyle bir düşüncen var neden üniversite okumak istiyorsun? Git işi öğren sonra iş hayatına atıl. Okul ile zaman kaybetme.

Okumadim demek istemiyorum. Onu gectim okuyacagim meslek bana ek gelir saglayabilecek bir meslek. Yani ek gelir amacli yine yapabilirim ucundan. Ayrica ya batarsak? Hayvanlara hastalik girebilir, fiyatlar cakilabilir, yangin cikabilir bir suru risk var. Daha sonra ortada kalmayayim.

veterinerlik düşündün mü?

Evet ama yil boyu farkli bolumden hazirlandim maalesef. Daha sonra ikinci universite olarak okuyabilirim dedim cunku ciftlik acmayi dusundugum bolgeye 5 km uzaklikta sehrin universitesinin veterinerlik bolumu var.

KPSS gir memur ol kafan rahat 40k maaş hafta sonu tatil.

O son care.

Babası okursa destek çıkacağını belirtmiş.

Evet o da var. Okursan seklinde kosul cikti. Ha okumasam da destek verir ama demek ki okumami istiyor. Bunca yil okumam icin para dokmusken onun istegini geri cevirmeme gerek yok. 4 yil gec olmasi bir sey degistirmez. Bu 4 yil icinde zaten hazirlik asamalari anca tamamlanir. Insaatti izinddi falan filan.

Babası okursa destek çıkacağını belirtmiş. Ayrıca bir diplomaya sahip olmak ne olursa olsun artı bir şey (tabii üniversite okumak çok kolay değil.).

İlla diploma isteniyorsa AÖF ile de okunur.

Okumadim demek istemiyorum. Onu gectim okuyacagim meslek bana ek gelir saglayabilecek bir meslek. Yani ek gelir amacli yine yapabilirim ucundan. Ayrica ya batarsak? Hayvanlara hastalik girebilir, fiyatlar cakilabilir, yangin cikabilir bir suru risk var. Daha sonra ortada kalmayayim.

Ek gelir için okul okumak zaman/gelir dengesi için bayağı kötü bir şey. Erkenden işe atılmak daha iyi. Okumadım demek istemiyorsan açık öğretimden bir diploma alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı