Yazın YGS Çalışmak

2. bir seneye kalmış öğrenci olarak şunu söylemek lazım:
Hiç bir senenin yılı ya da dersi atlanmamalı. Şu sene yatayım daha sınava iki yılım var bu sene yatayım daha sınava bir yılım var derken o sınav yılı bir gün geliyor. YGS için ara ara çalışabilirsin. Dershanede anlatılanlarda özetle: "meb_4yıllık_lise_full_prog.rar" tüm 4 yıl size anlatılmaya çalışılıyor. Geçmişte ders ile haşır neşirliğiniz ne kadar iyise gelecektede o kadar başarılı oluyorsunuz. Eksik gördüğün hangi konu/ders varsa onun üzerine yoğunlaş. Kendini kısa sürede programlamayı öğrenmen gerek.

Umarım yanılıyorumdur ama gerek burası gerekse başka forumlarda öğrenciler kolay yoldan başarılı olmanın yollarını buralarda arar gibiler. Malesef buralar değil arkadaşlar. Eğer gerçekten o başarı hikayelerindeki gibi olmak istiyorsanız kendinizi planlamaktan başka çareniz yok.
 
Dostum bu sınavlar tamamiyle irade ile kazanılıyor. O iradeyi sağlamakta ben inanılmaz güçlük çekiyorum temeli olmayan bir öğrenci olarak.
Yaz aylarında falan ders çalışması sağlam irade istiyor, önünde 2 sene var.
2 sene boyunca soğuk havalarda ders çalış, sıcak havalarda da eğlenmeni engellemeyecek miktarda çalışmaya devam et ki akılda kalsın. Yaz ayların gez dolaş arkadaşlarınla ancak haftada 3 kez aksatmadan 2 saat çalış dersine.

Bu düzeni 2 sene devam ettirsen zaten istediği üniversiteyi kazanırsın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı