Yemek yiyemiyorum, çok seçiciyim ne yapmalıyım?

Hocam bir şeyin tadını beğenip yiyememeniz biraz garip, belki psikolojik bir şey olabilir.
Katılıyorum. Arkadaşın dediği gibi çok mantıklı gelmiyor.

Kendinizi lükse alıştırmış olabilir misiniz? Her insan tost, hamburger, döner vs. sever. Maddiyat, sağlık ve kalori sorunları olmasa herkes zaten her öğün onları yer emin olun. Dediğiniz gibi bir şekilde alışmanız gerekiyor çünkü böyle hayat geçmez.

Bu normal değil, hiçbir şey yiyemiyorum neredeyse. Hastalık gibi değil çok seçiciyim. Sadece şunları yiyorum.
Hamburger.
Tost.
Yumurta.
Döner.
Gözleme.
Ispanaklı böğrek.
Tavuk... Vesaire.
Hiçbir sebzeyi neredeyse yiyemiyorum. Meyve olarak da şeftali, üzüm ve mandalina sadece. Yiyemiyorum midem almıyor sanki. Obez falan değilim kilolu değilim ama adamakıllı bir şey yiyemiyorum. Bu nasıl geçecek? Gelecek kaygım oluştu ileride karım falan olsa yemek yapsa nasıl yiyeceğim diye, sevgilimle dışarı çıksam mesela ne yiyebilecegim gibi. Hamburger yersem sadece et ekmek yiyorum arkadaşlarım nasıl yiyosun bomboş diyor, çiğ köfte dürüm yesem sadece çig köfte lavaş yiyorum millet içine onlarca şey koyarken. Aslında yumurta bile zor yiyorum. Haşlanmış yumurtayı ketçap ile yiyorum yoksa boğazımdan geçmiyor. Tadını beğensemde kuscam gibi öğk yapıyorum ama asla kusmadım. Sadece yutamiyorum. Ne yapacağım?
Ek olarak kilolu da değilim. Zamanında biraz göbeğim vardı vermek için diyetisyene gittim o bile zoraki bir şeyler yazdı. Diyet listemde sadece sabah tost, öğlen küçük bir döner, akşam tavuk ve makarna veriyordu genel olarak.(ona rağmen kilo verdim)

Hocam öncelikle sizi küçümsemiyorum yanlış anlamayın biraz daha yaş ilerledikçe geçecektir örneğin ben 9 yaşında ya da 8 yaşında ikende çok seçiciydim örneğin öğlen sadece tantuni yemeği isterdim ya da ıspanaklı böğrek başka bir şey çok yiyemezdim fakat şu an yiyemeyeceğim yemek yok sizde de geçeceğini umuyorum.

İyi sosyaller!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı