Yeni bağlanılan Türk Telekom hattı 0.2 upload değeri veriyor

Umut_B0138

Femtopat
Katılım
7 Şubat 2024
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncesinde evimde Superonline evde internet hizmetini kullanıyordum. Upload değerim 0.1 şeklinde olduğu için sağlayıcı ile 3 aydır problemi çözemediğimiz için sözleşmeyi fesih ederek aboneliğimi kapattırdım. Bugün Türk Telekom ekipleri evime geldi. 50 Mbps download 16 Mbps upload değeri veren paketimin kurulumunu gerçekleştirdiler. Evime geldiklerinde kurulum yapıldıktan sonra ben upload değerini kontrol etmek istedim ve kontrol ettim. Upload değerim 0.12 şeklinde bir sonuç verdi. Kurulumdan sorumlu olan kişi olağanüstü bir durum olmadığını belirtti ve normal olduğunu söyledi. Ancak ben karşıya veri yükleme yapamayacağımı zaten bundan dolayı diğer sağlayıcı ile anlaşmamı fesih ettiğimi belirttim. Çözüm için beklemem gerektiğini local hat üzerinde bulunan kablomun değiştirildiğini ve port kaynaklı olabileceğini söylediler. Aynı zamanda şu an için boşta port olmadığını bundan dolayı bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Hat değerlerim ekte mevcuttur. İşin doğrusu hat değerlerinden anlamıyorum. Hat değerlerime bakarak sorunun neden ileri geldiği hakkında fikrini veya bilgisini sunabilecek birisi olursa çok memnun olurum. (Ek olarak belirtmeliyim ki şuan bu metin ve görseli mobil verimi kullanarak yazıyorum. İnternet karşıya 200 Kb değerinde olan bir fotoğrafı bile aktarmıyor.

Ekran görüntüsü 2024-02-07 180834.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerlerinizde bir sorun göremedim. Şuan 16mbps'e yakın upload alıyor görünüyorsunuz.
Kablolamada belki bir sorun vardır, çok belirsiz bir konu.
Hız testi yapıp onu da paylaşır mısınız?
 
Testin sonucu şu şekilde . Kablolamada bir sorun olması imkansız diyebiliriz neden derseniz öncesinde evimde Superonline vardı bu problem onda da olduğu için sözleşmemi iptal ettim. 28 Kasım'dan beri bu şekilde Superonline hattını kullanıyordum çözüm sunmadılar ondan iptal etmiştim ve dün Türk Telekom ekibi gelerek sıfırdan yeni hat çekti çekilen yeni hatta da sonuç değişmedi.

Eklemeliyim ki çekilen yeni hattı farklı ankastre kutusundan alarak çekti. Ancak ankastre kutusu değişse de ana portların olduğu kutu aynı olduğu için aynı yere bağlanmış gibi bir şey oldu.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-02-08 082515.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-08 082515.png
    148,6 KB · Görüntüleme: 15

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı