Yeni başlayan birisi için Linux dağıtımı önerisi

Sadelik, hız, kullanım kolaylığı = Elementary pişman olmazsınız. Hatta alıştıktan sonra Dual Boot'dan main OS'a bile dönersiniz :)
Hocam korktum açıkçası
Screenshot_1.png

0 yapmayınca Satın Al yazıyordu. Linux sürümüne para mı vericem diye dehşete kapıldım bir an. Neyseki sorun yokmuş.

Ubuntu tabanlı dağıtımlardan gitmek güzel bir fikir olacaktır. Windows alternatifi olarak piyasadadır ve yeni başlayanların gözdesidir Ubuntu ve türevleri. Ubuntu flavorlarını deneyebilirsiniz, Ubuntu MATE gibi, Kubuntu gibi, kaynak kullanımı sorun değil derseniz Ubuntu'nun kendisini kullanabilirsiniz. Linux Mint te iyidir.

Değişiklik isterseniz Manjaro deneyebilirsiniz, Debian deneyebilirsiniz. Hatta Manjaro'dan Arch'a geçtiğiniz zaman Manjaro bilginizle Arch ile mücadele edip Linux kullanmakta ustalaşabilirsiniz.

Masaüstü ortamı olarak hafiflik arıyorsanız XFCE, MATE, LXQt gibi ortamlar önerebilirim. Güzellik ön plandaysa da KDE, GNOME önerebilirim.

Ubuntu tabanlı dağıtımlardan gitmek güzel bir fikir olacaktır. Windows alternatifi olarak piyasadadır ve yeni başlayanların gözdesidir Ubuntu ve türevleri. Ubuntu flavorlarını deneyebilirsiniz, Ubuntu MATE gibi, Kubuntu gibi, kaynak kullanımı sorun değil derseniz Ubuntu'nun kendisini kullanabilirsiniz. Linux Mint te iyidir.

Değişiklik isterseniz Manjaro deneyebilirsiniz, Debian deneyebilirsiniz. Hatta Manjaro'dan Arch'a geçtiğiniz zaman Manjaro bilginizle Arch ile mücadele edip Linux kullanmakta ustalaşabilirsiniz.

Masaüstü ortamı olarak hafiflik arıyorsanız XFCE, MATE, LXQt gibi ortamlar önerebilirim. Güzellik ön plandaysa da KDE, GNOME önerebilirim.
Hocam sizin şu an kullandığınız dağıtım hangisi?

Hocam sizin şu an kullandığınız dağıtım hangisi?
Uğraşmak istemediğim için Ubuntu MATE kullanıyorum. Hafif ve görünüş olarak güzel. İçerisinde macOS düzeni bulunmakta, alt tarafa bir dock koyuyor, pencere tuşlarını sola alıyor ve üst menüde aynı macOS'ta olduğu gibi uygulama menü seçenekleri çıkıyor.
mate.png

Hatta böyle daha da çok benzedi sanki:
mate-2.png

Bunu da internetten buldum, güzel modifiye etmiş temasını adam:
1605268291011.png

Ama ben "Familiar" temasındayım. Kaynak tüketimi çok iyi.
familiar.png

Bu önerdiğiniz dağıtımlardan hangileri Türkçe? Benim de çok eski bir bilgisayarım var ve Linux kurmayı düşünüyorum, kurmayı da bilmiyorum rehber tadında video varsa güzel olur.
Özgür ve açık kaynak olduğu için neredeyse hepsinin Türkçe desteği var. Ancak olmayanlara da siz destek verebilirsiniz. Bir de bazen, güncellemelerle yeni kelimeler geliyor ve bunlar çevrilemiyor. Arada İngilizce serpiştirilmiş olabiliyor.

Hocam Manjaroyu neden bilmiyorum fakat çok beğendim :)
Sanırım kozumu ona oynayacağım :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı