Yeni başlayan birisi hangi Linux dağıtımı kullanılmalı?

Arkadaşlar birçok seçenek var: Arch-Debian, GNOME-xfc gibi. Ben hangisini tercih etmem gerektiğini bilmiyorum. Daha önce Linux kullanmadığım için ne istediğimi bile bilmiyorum.

Bana Linux'u terminal ile bir şeyler yaptıkça alıştırıp sevdirecek ve masaüstü ortamını istediğim gibi ayarlayabileceğim bir dağıtım istiyorum.

Kısaca modern görünümden hoşlanırım.

KDE Neon çıktı karşıma sizce nasıl?

Başlangıç için Pardus veya Linux Mint kullanın KDE isterseniz Kubuntu iyidir başlangıç için.

Pardus debian tabanlıdır ve stabildir.

Pardus önereni ilk defa görüyorum. Ana sebebi nedir Pardus'u önermenin?

Biliyorum bazılarımız Debian tabana geçtiği için sevmiyor ama arayüzü ve mağazası başlayan için gayet güzel.
Gerekli bütün programlar mevcut NVIDIA sürücülerinin kolay yoldan kurmak mevcut. Başlayan biri için her şey mevcut diyebiliriz.

Masaüstü olarak xfce gnome dışı KDE ve diğer desktopları kendi sitesinden ve videolardan nasıl kurulduğu gösteriyor ve bu başlayan biri için çok yararlı olacaktır.

Biliyorum bazılarımız Debian tabana geçtiği için sevmiyor ama arayüzü ve mağazası başlayan için gayet güzel.
Gerekli bütün programlar mevcut NVIDIA sürücülerinin kolay yoldan kurmak mevcut. Başlayan biri için her şey mevcut diyebiliriz.

Araştırmadım ama Pardus önceden de Debian tabanlı değil miydi?

Araştırmadım ama Pardus önceden de Debian tabanlı değil miydi?

Çok eskiden Kendi tabanı mevcuttu. Ama bırakıp Debian tabana geçti maalesef.
O tarihte doğmamış insanlar bile debian tabana geçtiği için nefret ediyor.

Şuan o tabanı Pisi linux adlı Türk yapımı dağıtım kullanıyor.
Pisi paket yöneticisi

İlgini çektiyse Wikipedia üzerinde bahsediliyor.

Pardus - Vikipedi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı