Fedora KDE.
Hocam Fedora orta seviye kullanıcılar içindir, başlaması yanlış olur. Hem Fedora KDE değil GNOME ile gelmekte. Yeni kullanıcı olduğundan terminal ile uğraşmak istemeyeceğini düşünüyorum.
Kubuntu veya Ubuntu. Kubuntu zaten önerilmiş. Düz Ubuntu da mükemmeldir. GNOME masaüstünü kullanır. En ağır masaüstü olduğunu unutmamak lazım. Boşta 2-3 GB RAM kullanıyor.
Stabilite açısından KDE'den iyidir. KDE 3, 4, 5 ve 6 kullandım bu zamana kadar. 3 dışında hepsinde tema kurunca bile çökebiliyor, sistem yanıt vermeyebiliyordu. Güncel KDE elbette daha stabil ama hâlâ GNOME'dan daha sorunlu. 2 yıl öncesine kadar doğru düzgün yerelleştirmesi bile yoktu, ayarlarda bazı kısımlar İngilizce görünüyordu. GNOME kadar iyi değil ne yazık ki. Ha özelleştirme konusunda daha iyidir orası doğru.K.S'nin sistemi iyi ama Ubuntu önermek cehenneme göndermek gibi geliyor nedense.
Stabilite açısından KDE'den iyidir. KDE 3, 4, 5 ve 6 kullandım bu zamana kadar. 3 dışında hepsinde tema kurunca bile çökebiliyor, sistem yanıt vermeyebiliyordu. Güncel KDE elbette daha stabil ama hâlâ GNOME'dan daha sorunlu. 2 yıl öncesine kadar doğru düzgün yerelleştirmesi bile yoktu, ayarlarda bazı kısımlar İngilizce görünüyordu. GNOME kadar iyi değil ne yazık ki. Ha özelleştirme konusunda daha iyidir orası doğru.
Ubuntu tabanı iyidir. 2 ay öncesine kadar ben de sevmezdim ama Ubuntu tabanı günlük kullanım için cidden en iyisi ve en sorunsuzu. Sorunların çözümü de basit hem topluluk da geniş. Yeni bir kullanıcı için ne yazık ki daha iyisi yok.Plasma'nın buglarından ziyade Ubuntu tabanından bahsediyordum ben.
Ubuntu tabanı iyidir. 2 ay öncesine kadar ben de sevmezdim ama Ubuntu tabanı günlük kullanım için cidden en iyisi ve en sorunsuzu. Sorunların çözümü de basit hem topluluk da geniş. Yeni bir kullanıcı için ne yazık ki daha iyisi yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.