Yeni başlayan birisi için Linux dağıtımı önerisi

szep

Hectopat
Önceden 1-2 dağıtım kullanmaya çalıştım ama beceremedim. Linux hakkında hiçbir bilgim yok denebilir. Genelde tarayıcı için kullanırım. Herhangi bir işlemde terminal vs. açmak yerine tıklayarak halletmek istiyorum. Tasarımının güzel olması benim için önemli.

Ayrıca bir diskte hem Windows hem Linux'u kullanacağım. Birinde bozulmalar olursa diğerini etkiler mi? Bu konu hakkında da bilgi verebilirseniz minnettar olurum. Hayırlı geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden 1-2 dağıtım kullanmaya çalıştım ama beceremedim. Linux hakkında hiçbir bilgim yok denebilir. Genelde tarayıcı için kullanırım. Herhangi bir işlemde terminal vs. açmak yerine tıklayarak halletmek istiyorum. Tasarımının güzel olması benim için önemli.

Ayrıca bir diskte hem Windows hem Linux'u kullanacağım. Birinde bozulmalar olursa diğerini etkiler mi? Bu konu hakkında da bilgi verebilirseniz minnettar olurum. Hayırlı geceler.

Fedora öneririm genellikle Ubuntu tabanlı dağıtımlar çöp oluyor.

Mint Cinnamon kurabilirsin sosyalde kurulumu var. En kolay Mint şu anda alternatif olarak Zorin OS öneririm.

Genelde tarayıcı için kullanırım. Herhangi bir işlemde terminal vs. açmak yerine tıklayarak halletmek istiyorum.

Birçoğu işlemi popüler Linux dağıtımlarında grafik arayüzü ile halledebilirsiniz.

Ayrıca bir diskte hem Windows hem Linux'u kullanacağım.

Kuruluma başladan önce disk yönetici uygulaması ile ya da ne kullanıyor isen onunlan alanı önceden ayırman kolaylık sağlayabilir. Kurulumda boş alanı kullanması için talimat verirsin.

Birinde bozulmalar olursa diğerini etkiler mi?

Hayır etkilemez.
Ama dağıtımı silceğiniz zaman legacy kuruluma sahipseniz doğrudan silmemeniz lazım.
UEFI'de doğrudan dağıtımı silsenizde sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı