BilalÇağan
Hectopat
Daha fazla
Linux hakkında çok da bir bilgim yok maalesef ama 12 13 yıldır deneyebildiğim tüm Windows ve türevlerini denedim. Şu an Windows 10 performance Edition kullanıyorum. Artık sıkıldım ve yeni bir şeyler denemek istiyorum ama bazı sorularım var:
1. İlk defa kullanacak birisi ne kullanmalı, hangi disto daha iyi olur? (aklımda Linux Mint, Zorin OS ve Ubuntu var)
2. Özelleştirme yapmak çok hoşuma gider özelleştirmeler Linux'ta kolay mı?
3. Oyun oynarım genellikle CS2, Linux bu konuda nasıl? Ve bazı oyunları maalesef çok pahalı oldukları içim korsan denemek zorundayım Linux bu konuda nasıl?
4. Bilgisayar mühendisliği okuyorum yazılımla içli dışlıyım bu konuda Linux nasıl?
5. Galiba artık eskisi kadar terminale bağlı değilmiş Linux dağıtımları grafik arayüzünden işlem yapmak benim için daha basit olur ama gerekliyse terminal de öğrenebilirim siz nasıl tavsiye edersiniz? Terminal kullanmak zor mudur?
Okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.
1. İlk defa kullanacak birisi ne kullanmalı, hangi disto daha iyi olur? (aklımda Linux Mint, Zorin OS ve Ubuntu var)
2. Özelleştirme yapmak çok hoşuma gider özelleştirmeler Linux'ta kolay mı?
3. Oyun oynarım genellikle CS2, Linux bu konuda nasıl? Ve bazı oyunları maalesef çok pahalı oldukları içim korsan denemek zorundayım Linux bu konuda nasıl?
4. Bilgisayar mühendisliği okuyorum yazılımla içli dışlıyım bu konuda Linux nasıl?
5. Galiba artık eskisi kadar terminale bağlı değilmiş Linux dağıtımları grafik arayüzünden işlem yapmak benim için daha basit olur ama gerekliyse terminal de öğrenebilirim siz nasıl tavsiye edersiniz? Terminal kullanmak zor mudur?
Okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: