Yeni başlayan kişiler için Linux önerileri

Kurulum için rehber gerekmiyor hocam. Linux dağıtımlarının %90'ı Windows'tan daha kolay kuruluma sahip. Ülke seç, dil seç, disk seç, kullanıcı adı ve şifre seç, bitti.

FPS değişikliği oyuna bağlı. Çoğu oyunda 10-20 FPS artma veya azalma olur. Minecraft veya Steam oyunlarında FPS artışı olur genelde.

ProtonDB sitesinden oyunların tierlerine bakabilirsin.

Platin tier hiç ayar yapmadan iyi FPS verir.

Gold tier ayar yaparak veya yapmadan Windows ile aynı FPS'i verir. ProtonDB sitesinden inceleyebilirsiniz. Proton, Valve tarafından Steam'deki Windows oyunlarının Linux'ta çalışmasını sağlamak amaçlı geliştirilen bir uyumluluk yazılımıdır.

Hocam konuyu uzatıyorum ama ChatGPT Pop!_OS NVIDIA versiyonunu kur dedi fikirleriniz neler ve kurduktan sonra ilk yapmam gereken şeyler ne olmalı?

Hocam konuyu uzatıyorum ama ChatGPT Pop!_OS NVIDIA versiyonunu kur dedi fikirleriniz neler ve kurduktan sonra ilk yapmam gereken şeyler ne olmalı?
Pop OS gereksiz bir dağıtım. NVIDIA sürücüsü kurmak zor bir şey değil. Dağıtım kurduğunda yeni konu açarsın "X dağıtımında NVIDIA sürücüsü nasıl kurulur?" diye, yardım edilir.

Tam size uygun olduğunu düşündüğüm 2 distro Kubuntu ve Linux Mint.

Mint başlangıç için çok daha basit şu an bende kullanıyorum. Kubuntu ise özelleştirmesi çok keyifli ve çok fazla özelleştirme seçeneği olan bir dağıtım. İlk Linux'a başlamadan önce Kubuntu kurdum 1-2 hafta sonra da Mint geçtim.

Tam size uygun olduğunu düşündüğüm 2 distro Kubuntu ve Linux Mint.

Mint başlangıç için çok daha basit şu an bende kullanıyorum. Kubuntu ise özelleştirmesi çok keyifli ve çok fazla özelleştirme seçeneği olan bir dağıtım. İlk Linux'a başlamadan önce Kubuntu kurdum 1-2 hafta sonra da Mint geçtim.

Mint neden bu kadar oneriliyor? Ben arayuzunu hiç begenemedim.

Mint neden bu kadar oneriliyor? Ben arayuzunu hiç begenemedim.

Kullanımı Windows'a benziyor ve yeni başlayan biri daha rahat adapte oluyor bence hocam. Arayüzünü ben de beğenmiyorum yakın zamanda değişeceğim ama alışma süreci için güzel gibi. Bence Mint 2-3 ay kullan sonra kendine uygun dağıtıma geç için bir köprü görevi görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanımı Windows'a benziyor ve yeni başlayan biri daha rahat adapte oluyor bence hocam. Arayüzünü ben de beğenmiyorum yakın zamanda değişeceğim ama alışma süreci için güzel gibi. Bence Mint 2-3 ay kullan sonra kendine uygun dağıtıma geç için bir köprü görevi görüyor.

SSD alacagim. Gelsin. Gececegim direkt.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mint Cinnamon da bayağı övüldü neyse onu da listeme ekleyeyim hepsini denerim yaz geldiğinde.

Mint Cinnamon da bayağı övüldü neyse onu da listeme ekleyeyim hepsini denerim yaz geldiğinde.
Mint Cinnamon, Windows'tan bile daha az diyebileceğimiz özelleştirme seçeneğine sahiptir ama basit olma nedeni de budur. Kur, kullan, uğraşma şeklinde bir dağıtım ve masaüstü ortamı.

Mint Cinnamon, Windows'tan bile daha az diyebileceğimiz özelleştirme seçeneğine sahiptir ama basit olma nedeni de budur. Kur, kullan, uğraşma şeklinde bir dağıtım ve masaüstü ortamı.

Bak bu olmadı biraz güzel bir masaüstü önemli benim için. Maalesef Windows çok da açık değil bu konuda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı