Yeni başlayan kişiler için Linux önerileri

Bak bu olmadı biraz güzel bir masaüstü önemli benim için. Maalesef Windows çok da açık değil bu konuda.
Mint ile Linux kullanmaya alıştıktan sonra daha özelleştirilebilir dağıtımlara geçebilirsin. Kubuntu veya KDE Neon olabilir mesela.

Bak bu olmadı biraz güzel bir masaüstü önemli benim için. Maalesef Windows çok da açık değil bu konuda.

Özelleştirme açısından Cinnamon değil de Xfce daha iyi diye biliyorum. Benim güncel masaüstü ortamım bu şekilde, pek uğraşmadım. Tabii hiçbiri bir KDE etmez orası ayrı.

1746278414874.png

CS2 performansı Linux'ta berbat. Dual Boot ile kullanması gerekiyor.

Devuan+GNOME kullanmaktayım saygılar.
Öncelikle Source 2 motoru hâlâ Linux'a tam olarak oturtulmadığı için performans farkı var ancak hissettirecek kadar yüksek değil.

Debian tabanı kullanıyorsunuz. Paket/sürücü sürümleri performansta etki yaratır. Yeni nesil oyunlar için Debian tabanı performans karşılaştırması için doğru seçim değil.

Yine de evet, Source 2 sebebiyle Linux'ta FPS düşmesi yaşanır.

Çok eski sistem olmadıkça CS2 için Windows ile dual boot yapmayı gerektirecek kadar bir fark yok. X11, güncel NVIDIA sürücüsü yeterli.

Ne anlatıyorsunuz yahu? Ubuntu mu sorunsuz? Bu kadar komik bir cümle daha önce görmemiştim.

Beyefendi sorunsuz demedim, hiçbir sistem sorunsuz olamaz zaten ama en stabili Ubuntu. Programlar yazılımlar falan Ubuntu'da en stabil sorunsuz çalışıyor.
Ve Fedora orta seviye kullanıcılara hitap ediyor. İlla Fedora tabanlı olacaksa Nobara olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı