Yeni Bilgisayarda Takılmalar Neden Olur?

287058

Hectopat
Video izlerken, mavi ekrandan önce dırr diye bir ses çıkar. Ara ara o ses çıkıyor ekran fare donuyor ama bir saniyelik var yok kısa oluyor. Ses takılıyor. Oyunlarda drop yemedim hiç.
On günlük sistemim şu şekilde. (Sürekli yapmıyor ama ara ara oluyor. Bazen hiç olmuyor.)
(Ek olarak. Ryzen Master'da EDC %84-%99 arasında çalışıyor. )
  • Ryzen 5 2600
  • RX5700 Sapphire Pulse
  • Corsair 16GB 3000MHZ Ram (2x8)
  • Gigabyte B450 Aorus Elit
Neden yapar bu takılmaları?

Sürücüleri W10 kuruyor denildi. Sadece ekran kartını ben kurdum. Recep Baltaş'ın videosuna baktım, aynı olay. Bios güncellemem var doğru ama 3 gün önce yayınlanmış. İndirme izinleri kapatılmış. Açılmasını bekliyorum. Güç kaynağımın modelini tam hatırlamıyorum ama tam yük altında bile yeterli olduğunu test etmiştim.

SSD veyahut HDD ne kullaniyorsan HD Tune ile taratabilirsin. Cristaldiskinfo ve cristaldiskmark ile de diskini kontrol etmende fayda var belki diskle alakali bir seydir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran verdiğinde diyor. Mavi ekran veriyor demedim ama...

PSU ve - veya Chipset kaynaklı olabilir anlık takılmalar. Ayrıca belki inanması güç ama elektrik dalgalanmaları bile anlık kararsızlıklara yol açabiliyor. Topraklama priz ve kaliteli bir kablo kullanabilirsiniz.

Ssd veyahut hdd ne kullaniyorsan Hd tune ile taratabilirsin. Cristaldiskinfo ve cristaldiskmark ile de diskini kontrol etmende fayda var belki diskle alakali bir seydir.
4 Disk kullanıyorum. 120GB SSD sadece windows için. Oyunlarım için 1TB. Resimlerim vb. için 500GB Diğer diskimde iş için...
PSU ve - veya Chipset kaynaklı olabilir anlık takılmalar. Ayrıca belki inanması güç ama elektrik dalgalanmaları bile anlık kararsızlıklara yol açabiliyor. Topraklama priz ve kaliteli bir kablo kullanabilirsiniz.
Eğer bu bir neden ise kesinlikle sana katılıyorum. Oturduğum bölgede sürekli elektrik olayları oluyor. İki defa kesinti yaşadım. Ara ara dalgalanmalar söz konusu...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı