Yeni Bilgisayarda Yapılması Gerekenler

Makaleler
4
Yer
Whiterun
Daha fazla  
Yakın zamanda bu sistemi alıyorum inşallah. Ama ilk defa PC değiştiriyorum, ekran kartımın yanmasından dolayı (PC 11 Senelikti) Windows'u eklemedim. Biraz fazla pahalı 750 TL olmuş. Önceki PC'de orijinaldi ama Windows Starter. :D Şimdi PC'yi aldıktan sonra yapmam gereken işlemleri söyleyebilir misiniz?

20190623_153545.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminize işletim sistemi kurulu mu? Değilse buradaki kaynaklardan yardım alarak kurun:

Windows 10 USB'si hazırlayıp işletim sistemini kurduktan sonra gerekli sürücüleri ve size lazım olan programları kurabilirsiniz. Windows 10 kurarken internete bağlıysanız zaten birçok sürücü kuruluyor. En önemli sürücülerden birisi ekran kartı sürücüsüdür. Her ekran kartın sürücüsü farklıdır. Doğru sürücüyü kurduğunuza emin olun.

Sizin sürücünüz bu:

Bu işlemden sonra varsa Windows 10 güncellemesi yapın. Eğer rehbere uygun kurulum yaparsanız Windows 10 1903 yani en güncel sürümü kurmuş olursunuz. Takıldığınız nokta olursa konunuza yazabilirsiniz.

Lisans aktif etme işlemini de ucuza halledebilirsiniz. İnternette 20-30 TL'ye satılan OEM ürün anahtarları mevcut. Orijinal ve güvenilir ürün anahtarlarıdır. Kurulumu yaptıktan sonra herhangi bir firmadan satın alabilirsiniz.

Ek: Buradaki videoyu da izlemeniz faydalı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yakın zamanda bu sistemi alıyorum inşallah. Ama ilk defa PC değiştiriyorum, ekran kartımın yanmasından dolayı (PC 11 Senelikti) Windows'u eklemedim. Biraz fazla pahalı 750 TL olmuş. Önceki PC'de orijinaldi ama Windows Starter. :D Şimdi PC'yi aldıktan sonra yapmam gereken işlemleri söyleyebilir misiniz?

Eki Görüntüle 409060
Öncelikle hayırlı olsun. İlk olarak temiz bir montaj (eğer siz yapacaksanız), ardından BİOS ekranına girip bütün parçaları kontrol etmek. Daha sonra BİOS güncellemesi varsa yapmak, işletim sistemi kurmak. Anakartınız destekliyor ise XMP açıp belleklerin hızını artırmak. Daha sonra sistem güncellemesi, ayar vs. yapabilirsiniz. Parçaları test edip kontrol edin. Daha sonra oyun yükleyip keyfini sürebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı