Yeni çıkan oyunların 500 - 600 liradan çıkması

Kardeşim Allah da onlara sormaz mı sen neden 500 liraya oyun satıyorsun diye?

Hey Allah'ım ya.

"Ticaret kastı olmaksızın bir tane indirmek dinen haram değildir. Ancak kanunlarına göre yasaklanmışsa kanunlara uymak gerekir. Bu sebebten tavsiye etmiyoruz.

Korsan CD. Veya ktapları almak haram değildir. Ancak dolaylı da olsa ilk sahibine zararı olacağından tavsiye etmiyoruz."

Kaynak: İnternetten oyun indirmek caiz midir? Korsan cd veya kitapları almak kul hakkına giriyor mu? | Sorularla İslamiyet

Hocam bir şey demiyorum. Allah kitabında çalmak yasaktır günahtır yazmış tamam bitti.

Hey Allah'ım ya.

Hocam bir şey demiyorum. Allah kitabında çalmak yasaktır günahtır yazmış tamam bitti.

Tamam konuyu uzatmayalım herkes kendi bildiğini yapsın.
 
Yahu bu konuyu nasıl dine, ayetlere çektiniz? Şaşırıyorum cidden.
Normalde daha pahalı fiyatlardan çıkması gerekiyor, dolar karşılıkları 600-700'den bile daha da fazla yeni oyunların.
Bazen yanlış fiyatlardan çıkıyor oyunlar, anca onlara bel bağlayacağız artık :D . Yoksa indirim beklemek dışında yapacak bir şey yok. Korsanı saymıyorum bile, imkanı elvermeyen indirip oynasın, bir şey diyemeyiz. Ama gelip de burada korsanı falan savunmasın.
Kendi açımdan konuşmak gerekirse, Steam hesabıma milyarlarca harcamış biri olarak ben bile oyun alırken 2 kere düşünüyorum artık. 600 TL'ye neler neler alınır, bir oyuna harcamak mantıklı mı? Tabii çok sevdiğim bir serinin oyunuysa, veya uzun zamandır beklediğim bir oyunsa kaç para olursa olsun basarım direkt parayı, orası ayrı. Ama yeni oyunlar tatmak, yeni geliştiricileri, yeni oyun türlerini keşfetmek için 600-700 TL değer mi bilmem.
 
Yani İslam dinini siz oraya cevap yazanlardan daha iyi biliyorsunuz. Peki tamam.

Oraya cevap yazanların kim olduğunu biliyor musunuz? Hayır. Ben kuranda yazanları söylüyorum kuranda korsan oyunla ilgili bir şey yok çalmakla ilgili var bu da çalmak olduğu için çalmak oluyor. Neyse tamam uzatmayalım herkes kendi bildiğini yapsın.
 
Çok istediğiniz lüks bir araba var fakat bütçeniz yetmiyor gidip bayiden çalacak mısınız?
Dostum burda o oyunu kıran ekip zaten ilk başta oyunu satın alıp kırıyor. Yani bu bir nevi bayiden satın aldığın orjinal araca 1 kişi yerine 6 kişi binmeye benziyor. Ona kimse karışamaz. Ha oyunun database'ine erişip orjinal oyun keylerini insanlara dağıtsa o zaman haklısın.
 
Dostum burada o oyunu kıran ekip zaten ilk başta oyunu satın alıp kırıyor. Yani bu bir nevi bayiden satın aldığın orijinal araca 1 kişi yerine 6 kişi binmeye benziyor. Ona kimse karışamaz. Ha oyunun database'ine erişip orijinal oyun keylerini insanlara dağıtsa o zaman haklısın.

Hocam arabayı alırken bayi arabayı başkalarına veremezsin ya da araca bindiremezsin diyor mu? Oyun yapımcıları buna izin vermiyor. Yani korsanı haklı bulmak için her şeyi deniyorsunuz.
 
Steam'de olsun diğer platformlarda olsun yeni çıkan oyunların 599 - 699 lira fiyat etiketiyle çıkması gerçekten can sıkıcı bir durum değil mi? Bu benim için böyle, sizin için de satın alım konusunda çok zorlayıcı olduğunu tahmin edebiliyorum. Önceden bir oyun 90 - 100 liradan ön siparişe açılırdı, şimdi FIFA 23 falan 600 lira. 90 liraya Dirt 5 Deluxe Edition ön sipariş aldığımı bilirim, çok değil 1 yıl önce. Ne oldu da bu hale geldik, vallahi sırf bu yüzden düzgün indirime girmeyen oyunları, güvenilir sitelerden crackli indirip oynuyorum. İnanın geliştiricilere destek olmayı çok istiyorum ama maddi gücüm buna imkan vermiyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Türkiye'de oyunculuk öldü mü? Sebebi bu fahiş fiyatlar mı? Bence fiyatlar konsol oyunu fiyatını yakaladı. Artık PC bir alternatif olmaktan çıktı. Düşüncelerinizi merak ediyorum kardeşlerim. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda, aynı fikirde miyiz?
Hocam güvenilir siteler hangileri söyleme şansınız varmı
 
Kesinlikle katılıyorum. Bir de şöyle bir şey var herkes EA Play Xbox Game Pass falan öneriyorda o aboneliklerin içerisindeki çoğu oyunun istediği sistem çok yüksek. Benim bilgisayarım zaten çok kötü hiçbir şeyi kaldıramıyor EA Play ya da Xbox alsam çöpe gidecek verdiğim para.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı