Merhaba. Yarın yeni dershaneye başlıyorum. Yeni sınıfa gireceğim. 5 kişilik. Çok korkuyorum. Çünkü konuşma sorunum var. Adımı sorarlarsa takılıyorum söyleyemiyorum. Bu gibi durumlarda ne yapabilirim?
Ortam kaliteli. Ama ben o durumda olmak istemiyorum.Merhaba benim de senin gibi küçüklükten beri konuşma bozukluğum var, insan bir zaman sonra alışıyor.
İnsanlar dalga geçebilir kibarca durumunu anlatabilirsin, saygılı davranabilirler veya davranmazlar, saygılı davranırlarsa samimi olabilirsin ileride olmazlarsa da konuşmazsın.
Sadece tanışma konusu geriyor beni.İlk gün gerginliği birçok kişide olur, zamanla geçiyor. Konuşma sorununuz ile ne diyebilirim bilmiyorum ama kendinizi kasmamanız işinizi kolaylaştırır diye düşünüyorum.
Adın ne diye sorarlarsa korkusu sarıyor.Kendinden emin olunca cevap vermek en mantıklısı tabii bu 10 saniye beklemek demek değil direk ismini sorunca cevap vermek yerine 1-2 saniye beklemek işinize yarayabilir aynı zamanda sınıf ortamı nasıl bilmiyorum ama iyi ise çok problem olmuyor sınıf ortamı kötü ise çok tanışmanın mantığı yok bence.
Keşke elimde olsa. Kimseyle tanışma gibi bir derdim yok. Adın ne diye soran olursa diye geriyorum kendimi.İlk gün gergin olmanız çok çok normal, insanlarla konuşmaya çalış kendini tanıt, baktın kafa dengi yok kendin takıl dersini dinle.
Sadece tanışma konusu geriyor beni.
Adın ne diye sorarlarsa korkusu sarıyor.
Keşke elimde olsa. Kimseyle tanışma gibi bir derdim yok. Adın ne diye soran olursa diye geriyorum kendimi.
Sadece tanışma konusu geriyor beni.
Adın ne diye sorarlarsa korkusu sarıyor.
Yani adımı nasıl öğrenebilirler? Mesela önceden ders yapılacak kağıda adımı yazıyordum. Öyle öğreniyorlardı.Hocam bir şey olmazki adınızı yanlış söyleseniz bile, ilk günden kimse dalga geçmez sizinle. Çekilir kenara oturursunuz isterseniz, şahsen daha iyi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.