Yeni dershaneye başlamaktan korkmak

Merhaba. Yarın yeni dershaneye başlıyorum. Yeni sınıfa gireceğim. 5 kişilik. Çok korkuyorum. Çünkü konuşma sorunum var. Adımı sorarlarsa takılıyorum söyleyemiyorum. Bu gibi durumlarda ne yapabilirim?

Merhaba benim de senin gibi küçüklükten beri konuşma bozukluğum var, insan bir zaman sonra alışıyor.
İnsanlar dalga geçebilir kibarca durumunu anlatabilirsin, saygılı davranabilirler veya davranmazlar, saygılı davranırlarsa samimi olabilirsin ileride olmazlarsa da konuşmazsın.

İlk gün gerginliği birçok kişide olur, zamanla geçiyor. Konuşma sorununuz ile ne diyebilirim bilmiyorum ama kendinizi kasmamanız işinizi kolaylaştırır diye düşünüyorum.

Kendinden emin olunca cevap vermek en mantıklısı tabii bu 10 saniye beklemek demek değil direk ismini sorunca cevap vermek yerine 1-2 saniye beklemek işinize yarayabilir aynı zamanda sınıf ortamı nasıl bilmiyorum ama iyi ise çok problem olmuyor sınıf ortamı kötü ise çok tanışmanın mantığı yok bence.

Merhaba benim de senin gibi küçüklükten beri konuşma bozukluğum var, insan bir zaman sonra alışıyor.
İnsanlar dalga geçebilir kibarca durumunu anlatabilirsin, saygılı davranabilirler veya davranmazlar, saygılı davranırlarsa samimi olabilirsin ileride olmazlarsa da konuşmazsın.
Ortam kaliteli. Ama ben o durumda olmak istemiyorum.

İlk gün gerginliği birçok kişide olur, zamanla geçiyor. Konuşma sorununuz ile ne diyebilirim bilmiyorum ama kendinizi kasmamanız işinizi kolaylaştırır diye düşünüyorum.
Sadece tanışma konusu geriyor beni.

Kendinden emin olunca cevap vermek en mantıklısı tabii bu 10 saniye beklemek demek değil direk ismini sorunca cevap vermek yerine 1-2 saniye beklemek işinize yarayabilir aynı zamanda sınıf ortamı nasıl bilmiyorum ama iyi ise çok problem olmuyor sınıf ortamı kötü ise çok tanışmanın mantığı yok bence.
Adın ne diye sorarlarsa korkusu sarıyor.

İlk gün gergin olmanız çok çok normal, insanlarla konuşmaya çalış kendini tanıt, baktın kafa dengi yok kendin takıl dersini dinle.
Keşke elimde olsa. Kimseyle tanışma gibi bir derdim yok. Adın ne diye soran olursa diye geriyorum kendimi.

Keşke elimde olsa. Kimseyle tanışma gibi bir derdim yok. Adın ne diye soran olursa diye geriyorum kendimi.

Hocam bir şey olmazki adınızı yanlış söyleseniz bile, ilk günden kimse dalga geçmez sizinle. Çekilir kenara oturursunuz isterseniz, şahsen daha iyi.

Aşırı derece de normal inan bende de oluyor ki aynı bir üst sınıfa geçtiğim zaman bile bende geriliyorum ama dediğim gibi kendinden emin olduğunuz zaman konuşmak her zaman daha iyidir direk cevap vermeye çalışınca kekeleme gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı