Yeni dershaneye başlamaktan korkmak

Yani adımı nasıl öğrenebilirler? Mesela önceden ders yapılacak kağıda adımı yazıyordum. Öyle öğreniyorlardı.

Söyleseniz yeterli olur, çok mu ileri derecede konuşma sorununuz? Ki böyle olsa bile bir sorun olmaz normalce isminizi söyleyin çekinmeyin hiç, kağıda yazarsanız isminizi ve çekinik davranırsanız kimsenin size yaklaşacağını sanmıyorum, iyi bir tutum değil yani.

Söyleseniz yeterli olur, çok mu ileri derecede konuşma sorununuz? Ki böyle olsa bile bir sorun olmaz normalce isminizi söyleyin çekinmeyin hiç, kağıda yazarsanız isminizi ve çekinik davranırsanız kimsenin size yaklaşacağını sanmıyorum, iyi bir tutum değil yani.
Çok ileri değil. Bu tip sorularda tutukluluk oluyor.

Ortam kaliteli. Ama ben o durumda olmak istemiyorum.

Ortama girmek istiyorsan ve konuşmayı da çok iyi beceremiyorsan muhabbeti falan sen açma onlar açsın zaten sınıf 5 kişiymiş mutlaka biri muhabbet açar bence. Bir de toplu bir şeyler falan yapılacaksa eğer sende yapabiliyorsan katıl derim örnek telefondan oyun falan oynuyorlarsa bende oynayabilir miyim?

Benim de böyle bir durumum var ve ben de dershaneye başlayacağım. Sorarlarsa sormuş olacaklar cevap vermek zorunda değilim diye düşünüyorum ki lisede cevap vermemiştim genelde yüzlerine baktım sadece. Bence kimsenin umurunda olmayacaktır.

Bana neden konuşmuyorsun deyince konuşacak bir şeyim varsa konuşurum diyorum ve gayet de işe yarıyor.

Merhaba. Yarın yeni dershaneye başlıyorum. Yeni sınıfa gireceğim. 5 kişilik. Çok korkuyorum. Çünkü konuşma sorunum var. Adımı sorarlarsa takılıyorum söyleyemiyorum. Bu gibi durumlarda ne yapabilirim?

Hocam hiç kimse sizden üstün değil. Kimse sizle yanlış bir şey söylediğinizde sizle dalga geçemez. Size tavsiyem karşı taraf sizin çekingen utangaç biri olduğunuzu anlayıp üstünüze gelmemesi için birazcıkta sert olun. Onlarda sizden belli oranda çekinsinler. Emin ol Üniversiteye gittikten sonra ilk başta çok zorlanacaksın fakat sonradan zaman geçtikçe utangaçlık çekingenlik yani sosyal fobin zamanla geçecek.

Emin ol Üniversiteye gittikten sonra ilk başta çok zorlanacaksın fakat sonradan zaman geçtikçe utangaçlık çekingenlik yani sosyal fobin zamanla geçecek.
Bu durum pek de utangaçlık ve sosyal fobi olarak tanımlanamaz bence. (Kendisi de başka şeyler belirtmemiş.) Seçici mutizm olduğunu düşünüyorum.

Benim de böyle bir durumum var ve ben de dershaneye başlayacağım. Sorarlarsa sormuş olacaklar cevap vermek zorunda değilim diye düşünüyorum ki lisede cevap vermemiştim genelde yüzlerine baktım sadece. Bence kimsenin umurunda olmayacaktır.

Bence yaptığın yanlış karşıdaki kişi acaba yanlış bir şey mi dedim diye üzülebilir. Hiç konuşmamak yerine en azından bir cevap versen daha iyi olur bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı