Yeni dershaneye başlamaktan korkmak

Söyleseniz yeterli olur, çok mu ileri derecede konuşma sorununuz? Ki böyle olsa bile bir sorun olmaz normalce isminizi söyleyin çekinmeyin hiç, kağıda yazarsanız isminizi ve çekinik davranırsanız kimsenin size yaklaşacağını sanmıyorum, iyi bir tutum değil yani.

Eğer yanlış bir şey söyleyip rezil falan olursanda kafana hiç takma hatta daha fazla insanla konuş sosyal beceri zamanla gelişecek bir şey. Bir de eğer dışlanırsan o ortama bir daha dahil olmaya çalışma, kimseye kendini kanıtlamaya çalışma mesela grupda biri herkesi güldürüyorsa sende herkesi güldürmek zorunda değilsin ben bir sürü sosyal ortam bulundum ve bir sürü sosyal sıkıntıları olan insan tanıdım benim izlenimlerim bunlar.

Bende kekemelikte var ama. Belli etmemeye çalışıyorum. Çok az konuşuyorum. Diyaframımda sorun olduğunu düşünüyorum.

O da var bende. Hepsi var maşallah. Ne yapalım. :(

Kendini zorlamalısın. Durumu kabullenirsen. Yarın bir gün bir başına kaldığında çok daha ciddi psikolojik sorunların çıkabilir. Seni korkutmak için söylemiyorum ama maalesef böyle. Hayat acımasız

O da var bende. Hepsi var maşallah. Ne yapalım. :(
Psikiyatriye görünmekte fayda var. Korkma yemezler. Eğer ilaçlık bir şey yoksa terapi için psikoloğa yönlendirme yapabilir. Yani psikolog ile çözebilirsin. Erken teşhis önemli. Benden tavsiye. Yabana atma. Çok uzun zamandan beri tedavi görüyorum. Bunları yaşadım ama seninki benimkinden farklı. Acilen git.

Bak, gerçekten duzelirsin. Yabana atma dediklerimi.

Eğer yanlış bir şey söyleyip rezil falan olursanda kafana hiç takma hatta daha fazla insanla konuş sosyal beceri zamanla gelişecek bir şey. Bir de eğer dışlanırsan o ortama bir daha dahil olmaya çalışma, kimseye kendini kanıtlamaya çalışma mesela grupda biri herkesi güldürüyorsa sende herkesi güldürmek zorunda değilsin ben bir sürü sosyal ortam bulundum ve bir sürü sosyal sıkıntıları olan insan tanıdım benim izlenimlerim bunlar.

Bana yanlışlıkla yanıt atmışsınız :D
Ayrıca + lıyorum.

Psikiyatriye görünmekte fayda var. Korkma yemezler. Eğer ilaçlık bir şey yoksa terapi için psikoloğa yönlendirme yapabilir. Yani psikolog ile çözebilirsin. Erken teşhis önemli. Benden tavsiye. Yabana atma. Çok uzun zamandan beri tedavi görüyorum. Bunları yaşadım ama seninki benimkinden farklı. Acilen git.

Bak, gerçekten duzelirsin. Yabana atma dediklerimi.

Bence küçük yaşta psikiyatrik bir tanı konması iyi bir şey değil. Çünkü büyüğünce sorunu atlatabilir. Ama psikiyatrik tanı sicile işliyor. İleride bir iş için mülakata girdiğinde sorun yaşayabilir. Ama tabii ki karar kendisinin. Gitmek istiyorsa gitsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı