Yeni Dizüstü Bilgisayar Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Herkese merhaba bugün bilgisayarım elim ulaştı büyük bir hevesle League of Legends oyununu indirdim ancak en düşük ayarlarda 15 FPS alıyor bunun nedeni nedir ne yapmam gerekiyor ?
Oldukça garip bir durum. Monster almamak için çok uğraştım ama Monster'in 8.000TL'lik bilgisayarı ile başka markaların 12.000TL'lik bilgisayarları eşdeğer olunca dayanamayıp Monster aldım yine. Böyle konular görünce korkuyorum. Konuyu takipteyim.

@Godless Alpha korkuyorum şuan bende neden böyle oldu anlamıyorum. Bilgisayarcı Windows 10 Pro kurarken etkinleştirmeyi unutmuş ancak bende izlediğim videolar yardımıyla basit bir program sayesinde etkinleştirmeyi yaptım flash bellek içinden çıkan güncelleştirmeleride yapmama rağmen hala böyle bunun çözümünü bilen var mı ?

Bir arkadaş ayda 1 iç dış temizliği yapılmalı demiş.

Evet, toz oldukça önemli bir faktör. Özellikle CPU ve GPU gibi en pahalı bileşenlerin ömrünü doğrudan etkiliyor. Lakin dış toz temizliğini haftada 1 [ yaz aylarında pencere sürekli açıksa; haftada 2 ] yapıp; iç temizliği de garanti bitene kadar yetkili teknik servise yılda 1 kere gönderip yaptırtmanızı öneririm. Garanti bittikten sonra kendiniz vidayla açıp iç temizliği yapabilirsiniz sanırım [Ben hiç cesaret edemedim bugüne kadar. Fakat en çok izleme ve "iyi-kötü oy" arasındaki yüzde farkı en yüksek olan videolara güvenerek yapılabilir gibime geliyor.].

Cihazın iç ısısını düşürmede özellikle yaz ayları için fanlı bir dizüstü bilgisayar soğutucusu kullanmanızı öneririm. Alırken fan hızının ayarlanabilir olmasına dikkat edin ve özelliklerinde kolay temizlenebilip, fan sesinin düşük olduğunun belirtilmiş olmasına dikkat edin derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı