Yeni ekran kartından sonra işlemci çok ısınıyor

fxxy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
PRO H610M-E DDR4
Merhaba. Bugün yeni ekran kartı aldım ve herhangi bir bir oyuna girdiğimde işlemcimin sıcaklığı 85-95 dereceyi görüyor. İşlemcim i5-12400F eski ekran kartım RX 6500 XT'di. İşlemcimde herhangi bir bir ısınma olmuyordu. Yeni aldığım ekran kartı Intel Arc B580. sizce bu ısınma neden oluyor? Bunun tek çözümü harici bir fan mı almak? Kule fan falan mi almak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problem ekran kartım için geçerli fanı bozuldu ve fana şu anlık para veremiyorum. 1 haftadır 70-85 derece sabit kullanıyorum. Ne kadar süre idare eder?

Evet, kesin düzelecek.

Hocam kafayi yemek uzereyim yeni aldığım fanı taktım fakat hala oyuna girdiğim an 95 dereceye kadar çıkıyor işlemci niye hala düzelmedi anlamıyorum macunu en son 4-5 ay önce yeniledim sizce sırf macundan dolayı bu kadar ısınır mı bir işlemci yoksa BIOS'tan falan ayar mı yapmam lazım yoksa bu ekran kartını iade edip RX 7600 mü almalıyım

Hocam kafayi yemek uzereyim yeni aldığım fanı taktım fakat hala oyuna girdiğim an 95 dereceye kadar çıkıyor işlemci niye hala düzelmedi anlamıyorum macunu en son 4-5 ay önce yeniledim sizce sırf macundan dolayı bu kadar ısınır mı bir işlemci yoksa BIOS'tan falan ayar mı yapmam lazım yoksa bu ekran kartını iade edip RX 7600 mü almalıyım
Montajda bir yanlışlık yapıyor olabilir misiniz hocam ?

Montajda sorun vardır. Kutu içerisinden çıkan macunu kullan. Netteki videolara bakıp ona göre termal macunu sür. Montajı yaparken de vidaları sağlam sık. Fanın konumu da önden alıp arkaya doğru yani egzoz fana doğru üfleyecek şekilde montajlanmış olması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı