Yeni kullanıcı için Mint vs KDE Neon

efe_benim

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD R7 240 (4GB) | i5-3470 | 12 GB RAM | Linux Mint Cinnamon 22.1
Meslek
Öğrenci
Merhaba, uzun süre Windows kullandım fakat artık farklı bir işletim sistemi denemek istiyorum. 2 dağıtımda 10 gün denedim KDE Neon'nun özelleştirilmesi hoşuma gitti fakat yazıcı için bir driver sorunu yaşadım bir video ile basitçe çözdüm onu ama Linux Mint gözüme daha hoş geldi daha basit geldi ilk dağıtım olarak KDE kullandığım için terminale biraz göz aşınalığı kazandığım için böyle de gelmiş olabilir. Ayrıca tek Minecraft oynayacağım ve bildiğim kadar onun desteği var, Arduino-Arduino labs veya thonny kullanacağım hangi sistemi kurmalıyım sizce? Ayrıca Ventoy ile bir USB oluşturdum GPT olarak bölümlendirttim bir sıkıntı yaşar mıyım? İkisi de USB'de var çünkü.

Yeni baslayanlar icin Zorin tavsiye ediyorlardi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Zorin'e canlı masaüstü ortamında baktım açıkçası pek aşina olmadım şimdilik bu ikisini ele aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, uzun süre Windows kullandım fakat artık farklı bir işletim sistemi denemek istiyorum. 2 dağıtımda 10 gün denedim KDE Neon'nun özelleştirilmesi hoşuma gitti fakat yazıcı için bir driver sorunu yaşadım bir video ile basitçe çözdüm onu ama Linux Mint gözüme daha hoş geldi daha basit geldi ilk dağıtım olarak KDE kullandığım için terminale biraz göz aşınalığı kazandığım için böyle de gelmiş olabilir. Ayrıca tek Minecraft oynayacağım ve bildiğim kadar onun desteği var, Arduino-Arduino labs veya thonny kullanacağım hangi sistemi kurmalıyım sizce? Ayrıca Ventoy ile bir USB oluşturdum GPT olarak bölümlendirttim bir sıkıntı yaşar mıyım? İkisi de USB'de var çünkü.

Zorin OS ile başlamanı öneririm ama bunu istemezsen geleneksel "Linux" deneyimini yaşamanın en basit yolu Linux Mint.

Tamamdır, Linux Mint ile beraber LibreOffice tarzı programlar geliyordu Zorin OS de de var mı?

Ayrıca tek Minecraft oynayacağım ve bildiğim kadar onun desteği var,

Evet oynanabiliyor, bazı donanımlarda Windows'a göre daha iyi sonuç vermekte. Geri kalanında eşit olur.

Arduino-Arduino labs veya thonny kullanacağım hangi sistemi kurmalıyım sizce?

Linux'ta hangisi olduğu fark etmez ancak sadece bazı dağıtımlarda belirli paketler içinde geldiğinden rahat gözükür. İki yazılımda Linux'ta native destekli galiba. Kurulum wikileri mevcut.

Ayrıca Ventoy ile bir USB oluşturdum GPT olarak bölümlendirttim bir sıkıntı yaşar mıyım? İkisi de USB'de var çünkü.

Sorun yaşamazsınız.

KDE Neon plasma masaüstü ile geliyor ama Mint için hangi masaüstü ortamını kullandığınızı belirtmediniz, muhtemelen cinnamondur. Başlangıçta daha az sorunu olan Mint'i tercih et.

Lütfen Zorin denen çöpü kullanmayın. Temalandırılmış GNOME dışında bir işe yaradığı yok. Çok uğraştırır bu dağıtım.

Ubuntu yükleyip debloat edin ardından GNOME'u silin ve KDE kurun. Benim önerim budur.

Mint için Cinnamon kullanmıştım. Açıkçası bende sizin gibi düşünüyorum Zorin OS karşı önyargılı olacak bir cevap ama.

Ubuntu yükleyip debloat edin ardından GNOME'u silin ve KDE kurun. Benim önerim budur.

Düz Ubuntu yerine Kubuntu kurup debloat etmek daha iyi olmaz mı?

Mint için Cinnamon kullanmıştım. Açıkçası bende sizin gibi düşünüyorum Zorin OS karşı ön yargılı olacak bir cevap ama.

Hocam ekibi kullanıcılarla dalga geçermiş gibi hareket edip isteklere kulak vermezse kullanılmaya değmez bir dağıtım gelişitiricisi olmak dışında bir şey olmazlar. Performans sorunları çok uzun zamandır var ve bir şey yapmadılar bunun için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı