Yeni kurulan sistemde anlık görüntü kaybı problemi

Dengoc

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler dilerim, bir problem yaşıyorum. Sistemi 1 gün önce tamamen topladım Windows 10 orjinal olarak yükledim. Ancak son derece hızlı ve stabil çalışan sistemde web sitelerinde dolaşırken 1 saniyeden kısa süreli olarak ekran siyah olup kendine geliyor. Bu çok sık olarak meydana gelmiyor bu arada. Bunun sebebi nedir? oyunlarda daha hiç yaşamadım bu sorunu ancak bu canımı sıkmaya başladı. Sistem HDMI ile monitöre bağlı.

Sistem özellikleri:
  • Gigabyte G1 Gaming 3gb Nvidia GTX1060
  • Ryzen 5 1400
  • 8GB DDR4 2666MHz RAM
  • 500W Fsp hexa+ 80 plus
  • MSI B350 Pro VDH anakart
  • 120GB Corsair Force LE200

Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer videodaki gibiyse benimde başıma geldi(Ben de oyunda da yapardı bilgisayar açılırken de, her şeyde yapardı yani.). Ben sorunu 2 şekilde çözdüm, ilk olarak bilgisayara elektrik az geliyor diye odamda ki derin dondurucuyu başka odaya taşıdım. Sorun büyük oranda düzelmişti ama arada halen yapıyordu. Sonra bir gün internette araştırırken ayağım yanlışlıkla uzatma kablosuna çarptı ve birde ne göreyim bilgisayar kendisini resetledi. Hemen ilk iş uzatma kablosunu değiştirdim, o gün bugündür yapmamaya başladı. Eğer senin sorununun da yazılımsal değil de donanımsal olduğunu düşünüyorsan HDMI kablosunundan tut taktığın prize kadar her şey etkileyebiliyor. Yani benim düşüncem böyle en azından.

Aynı sorun bende vardı. Başta yazılımsal sorundur diye düşünerek her yolu denedim. Sonuç vermedi. PSU'yu sertifikalı ile değiştirdim, sorun devam etti. Sonra mutfak ışığı yakınca ekranın gittiğini gördüm. Kabloyu akım korumalı kaliteli bir ürün ile değiştirdim. Sorun yok şimdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı