Yeni madencilik havuzu arayışı

Turquoise Blue

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2020
Mesajlar
3.146
Çözümler
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ethermine'ın gönderi ücretlerinden kaçmak için ödeme süresini 28 gün yaptığını öğrenmişsinizdir. Benim gibi küçük madencilerin kurtlar tarafından yenildiği ekosistemde istedim ki erken ödeme yapılan havuzları bu başlık altında paylaşalım. Ben birkaç havuz paylaşacağım. Sizin de yegane havuz tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ederim.
1) Binance Pool: Her gün gece saat 3'ten diğer gün gece saat 3'e kadar olan kazımlar PPS+ sistemiyle hesaplanır. Blok bulmak zorunlu değildir. Share yapıldığı sürece kazım devam eder ve PPS+ olduğu için blok bulunduğu takdirde de bonus verilir. Ödemeler günlük sabah 5 ile 10 arasında yapılır. Tahminen sistem NiceHash üzerinden işlemektedir. Binance aracılık yapmaktadır.
2) Crux Pool: PPS sistemiyle çalışan sitede mimimum ödeme 0.01 olarak ayarlanabilmektedir. PPS olduğu için blok bulma zorunluluğu yoktur. Share yapıldığı sürece kazım devam eder. Ödemeler 3 saatte bir yapılır.
3) HeroMiners Pool: Ödül sitemi PROPX'tir. Ödeme miktarı minimum 0.01 olarak ayarlanabilir. Sitede madenci sayısı az olduğu için blok bulunma süresi uzundur. Şu tarihte ortalama 5 gün görünmektedir fakat süre daha da uzayabilir. Blok bulunana kadar olan emeğiniz blok bulunduğunda pay olarak verilir. Bu sistemde blok bulunduğu sıralarda eğer sistemde kazmaya başlarsanız o bloktan da pay alırsınız. Sistem PPLNS'e benzer ama eşitlik biraz daha ön plandadır.
4) Crazy Pool: Ödül sistemi PPLNS'tir. Sistem Ethermine ile aynıdır fakat Ethermine gibi sürekli blok bulunmamaktadır. Günde ortalama 2-3 blok bulunur ve blok bulunana kadar olan emeğiniz blok bulununca pay olarak verilir. Ben denediğim zaman Ethermine'a göre daha fazla pay almıştım ama şu an durum ne bilmiyorum.
5) Mining Pool Hub: Sitenin ödül sistemi Ethermine ile aynıdır yani PPLNS. Minimum ödeme 0.01 ayarlanabilir. Bu sitede ödeme alacak kadar kazım yapmadım. Site üyelik sistemiyle çalışır. Üye olduktan sonra hangi coini kazacaksanız o coin adreseni o coinle ilgili alana kayıt etmeniz gerekir. Kazım yapmak için programlarda üyelik ismi kullanılmalıdır. Sitede sizin ayarlamanıza göre coinler arası otomatik takas sistemi vardır.
6) unMineable: Sitemin asıl amacı kazılamayan coinleri kazılanilen coinler ile kazıp takas ederek ödemektir. Örneğin Tron (TRx) kazmak için Monero altyapısı olan RandomX ya da Ethereum altyapısı olan Ethash kullanıp karşılığında ödeme olarak takaslanmış Tron alınabilir. Her coin minimum ödemesi farklıdır ve coinlerin değerini göre minimum ödeme miktarları her an değişebilmektedir.
 
Elinize sağlık çok güzel bir rehber olmuş. Ben Binance Pool'u kullanıyorum, sizce bunların içindeki en iyisi hangisi? Sizin deneme imkanınız olmuş gibi.

Rica ederim. Ben Binance poolda denedim. Denediğim zaman ping sorunları vardı ve Ethermine'dan kesinlikle daha az ödüyordu. Daha sonra ping sorunu kalkmış gördüğüm kadarı ile. Normalde Ethermine gerçekten en iyisi ama durumlar malum. En iyi deneyimlediğim crazy pool du. Ethermine'dan biraz daha fazla ödeme almıştım fakat sitede gas prise ayarı var. Yani o an ağ bedeli ne ise onu kesiyor öderken lakin farklı olan sizdeki ayar o bedelden aşağı ise ödeme gelmiyor. Mesela 25 gwei ayarladınız nakil ücretini ama ağda 30 gwei isteniyorsa ödeme gelmez. Ya siz girip onu 30 yapıp alacaksınız ya da ağ ücretinin 25 gwei olmasını bekleyeceksiniz. Ayar varsayılan 50 gwei. Bu nakil ücret kontrolü aslında takip edilerek ayarlansa karlı olabilir.
 
Bende 3-4 aydır Ethermine'de kazıyordum. Malum aylık ödemeye geçince Binance Pool'a geçiş yapıp birisi yarım gün iki günde 24 saat kazım yaptım.
Ethermine'de günlük kazım miktarım en son kazım yaptığım günde (Kart 1660 Süper) 0.00085 idi, binance pool'da 1 gün 0.00072, diğer gün 0.00068 yattı.
Maalesef ethermine'ye göre düşük. Bugün tekrar ethermine'ye geçtim, 24 saat olunca buradaki günlük kazım miktarına bakacağım.
Eğer kazım yapmadığım 3 günde Ethermine'de de düşüş yaşanmış ve aynı değerleri kazarsam binance pool'da devam ederim.
 
Bende 3-4 aydır Ethermine'de kazıyordum. Malum aylık ödemeye geçince Binance Pool'a geçiş yapıp birisi yarım gün iki günde 24 saat kazım yaptım.
Ethermine'de günlük kazım miktarım en son kazım yaptığım günde (Kart 1660 Süper) 0.00085 idi, binance pool'da 1 gün 0.00072, diğer gün 0.00068 yattı.
Maalesef ethermine'ye göre düşük. Bugün tekrar ethermine'ye geçtim, 24 saat olunca buradaki günlük kazım miktarına bakacağım.
Bu yaptığınız hesap pek sağlıklı değil, zorluk değişiyor çünkü sürekli olarak. 24 saatin ortalaması olan hash değerinize bakın, asıl sorunu öyle anlayacaksınız. Benim tecrübelerime göre binance yaklaşık %10 civarı daha düşük gösteriyor.
 
Bu yaptığınız hesap pek sağlıklı değil, zorluk değişiyor çünkü sürekli olarak. 24 saatin ortalaması olan hash değerinize bakın, asıl sorunu öyle anlayacaksınız. Benim tecrübelerime göre binance yaklaşık %10 civarı daha düşük gösteriyor.
Tamam da sonuçta önemli olan bana verdikleri eth. 2 kere 24 saat kazdım durum bu. Zaten dediğiniz gibi ethermine'ye göre %10-15 düşük. Bu rakamda az değil. Sonuçta ben zaten eth günlük satmıyorum, günlük olması bana çok da gerekli değil. 14 günlük tam idealdi ama aylık da olsa eğer karlı olan ethermine olursa ondan devam ederim.
Bu aralar Kazım zorluğu aşırı arttı bunu biliyorum, 14 günde 0.002 üzerine çıkıyorduk şimdi 0.0012-13 ancak alıyoruz. Binance de bu 0.001 bile olmayabilir.
 
Bende madenciliğe yeni başladım. Hash oranım düşük olduğundan Hiveos ile Etermine'den 50 usd lik ödemeyi 30 usd olarak alınca değer kaybından şuan Nicehash kullanıyorum. 4 saatte bir ödeme hesabıma geçiyor. Windows da Nvidia kartlar için yapılan uygulaması var. İstenirse Overlock olayı da otomatik yapılabiliyor. Elektrik tüketimi de bayağı düşük durumda.
 
crazypool havuzu kısa bi süre minerstat da en yüksek ödül veren havuzdu. benim de dikkatimi çekti ve maalesef dahil oldum. 2 3 gün diğer havuzlardan bi miktar fazla ödül verdi ama sonrasında inanılmaz derecede düştü kazançlar. ethermine ın yarısından bile az vermeye başladı. bende sadece 1 adet 1060 ı bu havuzda bırakmaya karar verdim ki 0.01 eth ye gelip çıkayım diye bıraktım onu da. ama maalesef şu an hızlı gwel bile 39 olmasına ve ben orada 60 seçmeme rağmen param aktarılmıyor. gwel ücreti hariç mi 0.01 eth olması gerekiyor acaba? yani gas ücreti kadar da kazmaya devam mı edeyim? bilgisi olan var mı?
 
Crazypool havuzu kısa bir süre minerstat da en yüksek ödül veren havuzdu. Benim de dikkatimi çekti ve maalesef dahil oldum. 2 3 gün diğer havuzlardan bir miktar fazla ödül verdi ama sonrasında inanılmaz derecede düştü kazançlar. Ethermine'ın yarısından bile az vermeye başladı. Bende sadece 1 adet 1060'ı bu havuzda bırakmaya karar verdim ki 0.01 ETH'ye gelip çıkayım diye bıraktım onu da. Ama maalesef şu an hızlı gwel bile 39 olmasına ve ben orada 60 seçmeme rağmen param aktarılmıyor. Gwel ücreti hariç mi 0.01 ETH olması gerekiyor acaba? Yani gas ücreti kadar da kazmaya devam mı edeyim? Bilgisi olan var mı?

Bir ara soruldu bu konu. Crazypool da sadık madenci olayı varmış 5 gün kazım yapmak zorunluymuş. Ben çok hakim değilim şu anki sisteme. Forumda ararsan cevabı mevcut.
Ben yukarıdaki havuz bilgilerine ek ve düzenleme yapmak istiyorum fakat düzenleyemiyorum. Neden ve nasıl?
 

Geri
Yukarı