Yeni nesil neden olgun değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kiminin hobisi sana vakit kaybı gelebilir onu düşündün mü mesela senin vakit kaybı dediğin şeyler neler? Çünkü pandemi çok şeyi değiştirdi mesela ben çok programlı bir insandım pandemi başlayınca oyunlara sardım mesela.Hatta hobilerim tamamen değişti.
Her önüne gelene laf atan, Bütün bir şey öğrenmeden vaktini boşa harcamak ve bunlarla bağlantılı her şey.
Açtığı konuların %90'ı boş olan birinin bunları söylemesi trajikomik olmuş.
🙃 😁
Yazdıklarımı anlayamayacak kadar olgun değilseniz suç benim değil.
 
Zamanın değerini bilin. Buna göre zamanınızı güzel ve doğru bir şekilde geçirin. Zamanı geri alamıyoruz. Her şeyi zamanında yapın. @Iskenderun'ın dediği gibi zamanınızı boşa harcamayın.
Ben bunun pişmanlığını çok yaşadım. Siz yaşamayın arkadaşlar.
 
Yeni nesilin olgunlaşması için önce biraz yaşamı tecrübe etmesi yani "büyümesi" gerekmez mi? Belki de siz yaşınıza göre daha ciddi tecrübeler edindiniz ve deneyimler yaşadınız bu da sizin onlardan önce olgunlaşmanızı sağladı olabilir, aynı şekilde bu tür tecrübe ve deneyimleri daha yaşamayan insanlara da olgun değil demek bence yanlış olur. 16-17-18 yaşlarındaki herkes yaşından ileriyi düşünemeyebilir ancak bu yaşlardan sonra olgunlaşamazsa bu bir problem olur ki 20 yaşında bir genç olarak etrafımdaki çoğu yaşıtımın o yaşlardan sonra olgunlaştığına ve hayata dair bakışının yavaş yavaş oturduğuna şahit oldum.
 
Her önüne gelene laf atan, bütün bir şey öğrenmeden vaktini boşa harcamak ve bunlarla bağlantılı her şey.

Yazdıklarımı anlayamayacak kadar olgun değilseniz suç benim değil.

Her önüne gelene laf atan insan çok büyük bir kitle var. Şimdi size şöyle söyleyeyim Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsunuz ve dünyadaki verilere göre Türkiye mutluluk olarak 78.sırada ben 50 yaşında dayı da gördüm 10 12 yaşında çocukta gördüm her önüne laf atan ama bunların çoğu genelde hayatta derdi olan insanlar ve sinirini senden almaya çalışan insanlar ve onlara bir şey öğretemezsin mesela. Tek çözüm yolu bu durumda o ortamda bulunmamaktır. Dedikleriniz bana bu kitleyi anımsattı. Bu arada trolluk ayrı bir konu ama benzerlikleri var. Bir de olgunluk deyince her kişinin aklına sizin dediğiniz "her önüne gelene laf atan, bütün bir şey öğrenmeden vaktini boşa harcamak ve bunlarla bağlantılı her şey"cümlesi gelmez kimine göre olgunluk sorgulayan insanlar başka başka şeyler olabilir.
 
Her önüne gelene laf atan insan çok büyük bir kitle var. Şimdi size şöyle söyleyeyim Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsunuz ve dünyadaki verilere göre Türkiye mutluluk olarak 78.sırada ben 50 yaşında dayı da gördüm 10 12 yaşında çocukta gördüm her önüne laf atan ama bunların çoğu genelde hayatta derdi olan insanlar ve sinirini senden almaya çalışan insanlar ve onlara bir şey öğretemezsin mesela. Tek çözüm yolu bu durumda o ortamda bulunmamaktır. Dedikleriniz bana bu kitleyi anımsattı. Bu arada trolluk ayrı bir konu ama benzerlikleri var.
Haklısınız.
 
Kişi istediği gibi vaktini harcayabilir. İstediği yere harcayabilir. Eğer boşa zaman geçirse bile mutlu oluyorsa bu kişinin yararınadır. Ailesi istiyor diye spora gidip mutsuz olmaktansa evde tıkalı kalıp istediğini yapması çok daha iyi. Yani bunu yargılamak sana düşmez.@emirybolat
 
Kişi istediği gibi vaktini harcayabilir. İstediği yere harcayabilir. Eğer boşa zaman geçirse bile mutlu oluyorsa bu kişinin yararınadır. Ailesi istiyor diye spora gidip mutsuz olmaktansa evde tıkalı kalıp istediğini yapması çok daha iyi. Yani bunu yargılamak sana düşmez.@emirybolat
Ya arkadaşım dalga mı geçiyorsunuz? Kimseyi yargıladığım yok. Burası tartışma ve eleştiri forumu. Neden vakitlerini çöp ediyorlar diye sormuşum? İnsanlarda fikirlerini söylüyor. Sizin şimdi burada "Bunu yargılamak sana düşmez." demeniz doğru bir şey mi?
 
Ya arkadaşım dalga mı geçiyorsunuz? Kimseyi yargıladığım yok. Burası tartışma ve eleştiri forumu. Neden vakitlerini çöp ediyorlar diye sormuşum? İnsanlarda fikirlerini söylüyor. Sizin şimdi burada "bunu yargılamak sana düşmez." demeniz doğru bir şey mi?

Hazır lafı açılmışken mesela bende fikir paylaşmaya bayılırım vaktimi böyle geçirerek mutlu olurum hele evde kısılı kaldıysam. Bir de bu forumda her kafadan ayrı ses çıkıyor hoşuma da gidiyor :) çünkü bu tarz sizin gibi konu açan insanları bana göre takdir etmek lazım zor iş. Mesela ansızın biri gelip size ne haddinize deyiverince moral biraz bozuluyor.
 
Ellerinden tutup yol göstermeleri gereken büyüklerinin, halihazırda azımsanamayacak oranlara tekabül eden bir bölümü henüz olgun değil. Bu şartlar dahilinde yeni nesil nasıl olgun olsun?

"Bu forum dışındakiler. Bu forumda olanlar genellikle olgun kişiler."
:D

Burası da ülkenin diğer her yeri gibi. Objektif davranmayıp değişik ütopyalar yaşamaya gerek yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı