Yeni Nesil Ryzen İşlemciler ile Sistem Önerisi

R7 3700X veya R7 3800X işlemciyle RTX 2080 ekran kartı kullanılabilir ama bence GTX 1080ti elinizde varken yeni karta para vermeyin. Elinizdeki kart RTX 2080ti dışındaki tüm kartlardan güçlü. O yüzden R9 3900X ve 1080ti tabanlı bir sistem kurun derim.
Dediğiniz gibi zaten bu ekran kartıma bir sistem toplamak zaten benim de hedefim. Esasında R7 3800X ve R9 3950X arasındayım ama 3950x ile ilgili bir satış göremedim. Nedir ne değildir durumu bilgim yok o konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Ek olarak asıl ilhtiyacım olan anakart ve b-die 4000 Mhz ram tavsiyesi.

İyi bir X570 anakart işinizi görecektir.
Bu ikisi dışında RAM bulamadım.

Dediğiniz gibi zaten bu ekran kartıma bir sistem toplamak zaten benim de hedefim. Esasında R7 3800X ve R9 3950X arasındayım ama 3950x ile ilgili bir satış göremedim. Nedir ne değildir durumu bilgim yok o konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Ek olarak asıl ilhtiyacım olan anakart ve b-die 4000 Mhz ram tavsiyesi.
3950X daha çıkmadı. Şuan piyasada 3900X var.

İyi bir X570 anakart işinizi görecektir.
Bu ikisi dışında RAM bulamadım.
İş görmekten ziyade ne sağlar yada -/+ yönde fiyat oynamaları ile ne özellikler kazanabilir/ne gereksizliklerden kurtulup tasarruf edebiliriz. Biraz o yönlerden detay verirseniz çok memnun olurum.

Şöyle bir liste ve içerisinden de bu ön bellekleri buldum ama ne dersiniz? Tabi buldum derken fiyatı başka seçenek yoksa üzecek baya :D

3950X daha çıkmadı. Şuan piyasada 3900X var.
Çıkış tarihi ne olacak bilginiz var mı?

O konuda bir bilgi yok. Daha tanıtımı bile yapılmadı.
Şöyle bir makale buldum ama varsa bile daha fazla bir bilgi göremedim şu anki kısıtlı vaktim sebebiyle.

Bu arada rica etsem 3950X, 3900X ve 3800X ile ilgili biraz son kullanıcı açısından kıyaslama gibi bilgiler paylaşabilir misiniz? Önceki mesajlarımda ne gibi alanlarda kullanacağımdan bahsetmiştim. Bunlar doğrultusunda olursa çok iyi olur.

Şöyle bir makale buldum ama varsa bile daha fazla bir bilgi göremedim şu anki kısıtlı vaktim sebebiyle.

Bu arada rica etsem 3950X, 3900X ve 3800X ile ilgili biraz son kullanıcı açısından kıyaslama gibi bilgiler paylaşabilir misiniz? Önceki mesajlarımda ne gibi alanlarda kullanacağımdan bahsetmiştim. Bunlar doğrultusunda olursa çok iyi olur.
3800X 8 çekirdekli 3900X 12 çekirdekli. 3950X ise büyük ihtimalle 16 çekirdekli olacak. Farkı bu. Tekil çekirdek olarak neredeyse aynılar.

3800X 8 çekirdekli 3900X 12 çekirdekli. 3950X ise büyük ihtimalle 16 çekirdekli olacak. Farkı bu. Tekil çekirdek olarak neredeyse aynılar.
Yani öncelikle oyun tarafında sonrasında da endüstriyel tasarım programlarında nasıl bir dönüş sağar? Böyle sonrmamdaki asıl sebepte şu; Intel açısından öngörüde bulunmak nispeten daha kolay oluyor fakat AMD biraz daha deneyimsel sanki...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı