Yeni neslin hayali şeylere çok takılması

Globalleşmenin sonucunda her türden insan görebilmek mümkün artık. Eskiden azınlık veya uzak görüşler yeterince duyulmazken internetin yaygınlaşıp her insanın zorunlu bir şekilde hayatına girmesiyle haberdar olunmaya başlandı. Bu anime olabilir başka bir şey olabilir. Sonuç olarak duyulmayan düşünceler artık dünyanın bir ucundan diğer ucuna saniyeler içinde ulaşıp popüler hale gelebiliyor.
 
Suç Z kuşağının değil, o kuşağa ebeveynlik yapan kuşağın. Sen 5 yaşındaki çocuğun eline sussun diye telefon verirken ne yapmasını bekliyorsun, Youtube'den bilim videoları mı izlesin? Tabiki de Tiktok, Instagram gibi popüler platformlarda takılacak ve çoğunluk ne yapıyorsa, ne seviyorsa o da onları sevecek. Teknoloji bu kadar hayatımızın içindeyken ailelerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Benim kardeşim olsa ve Tiktok çekse bırakana kadar döverim onu. Sosyal medya fenomenleri parayı bulurken yanlarında koca bir nesli de götürdüler.
Bilim öğrenecekse Youtube gibi çöplükte işi olmaz.
 
Yalnız konuyu açan kişinin de profilinde kız fotoğrafı olması:D
Bu profiline anime koyan zehirli kitle maalesef çok türedi Sosyal'de. 2-3 sene öncesine kadar yoktular ne oldu nasıl dadandılar buraya bilmiyorum. Bir ara bu Barış Özcan fotoğrafı koyup trollük yapan kanser bir kitle vardı. Belki onların devamıdır bu animecilerde.
 
Sizin de eski nesil olarak böyle bir konuya takılmamanız gerekirdi. Ayrıca bahsettiğiniz konu fantaziye girer daha çok. Yani nesil veya yaş ile alakalı bir durum değil. Ben de 31 yaşındayım fakat Anime kızları bir başka oluyor :D Bu takıntı değildir yani kısaca. Gençlerin ilgisini çeken alanlara takıntılı kalmasında bir sorun yok bence. Yoksa ne yapsın bu çocuklar pandemi döneminde eve kapalı. İlla ki bir şeylere saracaklar. Çok normal.
 

Geri
Yukarı