Yeni neslin sorunu ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuşağın hepsi kötü olmasa da çoğunluk bakımından gerçekten kötü bir nesil yetişti. İşleri sadece cinsellik konuşup, yakışlı ol, sevgili yap gibi saçma kişilikler oluşmaya başladı. Yine de hatanın neresinden dönerseler onlar için o kadar kardır. Umarım dönerler.
 
Yani sizin anlayacağınız gençligimizle oynayan "dıj güjler"i bir kenara bırakıp daha da vatanperver olmak gerekiyor, İmam Hatip'e gittim demişsiniz ama o okulların da ahlaki bakımdan diğer liselerde aynı durumda bence. İlber Ortaylı şöyle söylemişti bu konu hakkında(tam metin değil ama anlam buna çıkıyor):
İmam Hatipler din adamı yetiştirmek için açıldı, bu liselerde dini ilimlere hakim olmak için gereken yabancı diller verilseydi en basitinden, bu okulların yaygınlaştırılmasına kim itiraz ederdi?
 
12 yaşındaki veletler Allah'a, Atatürk'e küfür ediyor bunu Instagram'da paylaşıyorlar.
Her şey ile dalga geçip, küfür ediyorlar sözde şu "Dark mizah"...
 
İnternetteki niteliksiz Almancılar yüzünden.

Hani vardı ya bi' tipleme, gerçekleri görün deyip benzin bidonunu kameraya fırlatan.
 
Bir insan beyinsiz ise bir Türk dizisi izlediği zaman daha fazla beyinsiz olmaz. Yani demek istediğim kültürlü bir insan Türk dizisini açtığı zaman "bu ne saçmalık" deyip kapatır. Kültürsüz olanlar izler ancak o dizileri. Önceden de beyinsizdi, o dizileri izledi daha fazla beyinsiz oldu. Bu işin dizilerle sosyal medya ile alakası yok. O adamı kültürsüz yapan, beyninin çalışmasını engelleyen aile ve okulda gördüğü eğitim. Hiçbir aile çocuk yetiştirmeyi bilmiyor, devletin eğitimi zaten berbat. Bak bana, benim de aile eğitimim kötü. Ama Facebook ile erken tanışıp fikirlerimi kendim belirlemeye başladım. Olur da Facebook ile tanışmasaydım çoğumuzun bildiği kötü kitleye dahil olacaktım. Orada yetiştim diyebilirim. Ailelere çocuk nedir nasıl yetiştirilir öğretilmesi gerek.
 
Türk milleti zekidir.
-Atatürk.
Türk milleti;
1607207859970.png

1607208085986.png

1607208152747.png

1607207937583.png
 
İnsan bana göre hatalı bir projedir. O kadar dert tasa zorluk ezilen insanlar fakirlik vs. Bunlara hiç gerek yok ki. Mesela ülkenin ekonomisini mahvedenler yüzünden bizzat ben ekonomik olarak 30 yıl geriye gitmiş gibi oldum. Kim verecek bunun hesabını soruyorum kaybettiğimi bana kim nasıl geri verecek? Benim ömrümün en güzel yılları böyle mahvolurken ve ben bu kadar zorlukla mücadele ederken tanrı nerede adalet nerede? Bu kadar tantanaya gerek yok. Irkçılık ise baştan aşağı saçmalık ama devletin bazı durumlarda işini yürütmesi içinde gerekli. Türk'üz diye bir üstünlüğümüz yok. Bununla beraber biz gibi bu kadar cahil medeniyetsiz parasız sanayisiz bir toplum olup da kendini bir şey sanan kaç tane toplum vardır ya da var mıdır acaba. Bu ülkede olası bir savaşta bütün nato yu yenebileceğimizi sanan o kadar çok insan var ki bu cahilliklerine inanamıyorsunuz. Bu kadar gerçeklerden uzak hayalperest ve kasıtlı olarak ülkesini yok oluşa doğru sürükleyenleri ölümüne destekleyen bir toplum ve ülkenin ayakta kalabileceğini mi zannediyorsunuz? Savaş konusuna gelince bir ülkenin ordusuna hizmet ederken öldüğünüzde devlet çıkarı için ölürsünüz. Din için değil. Bu işin hiçbir yerinde din ya da tanrı yok. Devlet çıkarı var. Devlet size şunu diyemez: Ya şu ülkeye kafamız bozuldu pataklayacaz ya da şu ülke ile savaşmamız gerekiyor kaynaklarını sömürcez ya da nato müttefiğimiz savaşa girdi müttefik olduğumuz için bizimde onun yanında savaşa girmemiz gerekiyor vs. Yani sizin atıyorum Almanya'nın güvenliği için ölmeniz gerekiyor diyemez. Eğer böyle derse çoğu kişi ölmek istemez. Bu yüzden işin içine milliyetçilik girer, din girer, tanrı girer, şehitlik girer. Zaten hepiniz fark etmişsinizdir size şehitliği övenlerin çocukları şehit olmaz hiçbir zaman. Hatta şehit olmayı bırak askere de gitmez. Tekrar ediyorum devletin askeri, siyasi ve ekonomik çıkarları için ölürsünüz. Bunu da size şehitlik diye yuttururlar. Devletin görevi mümkün olduğunca sizin yaşamanızı sağlamaktır. Savaşta öldürtmek değil! Çok güzel bir laf vardır: Devletin aklına vatandaşı sadece iki durumda gelir. Bir: Para lazım olduğunda. İki: Asker lazım olduğunda. Üzgünüm ama gerçekler bunlar.
 
Son düzenleme:
Buraya ne yazsak boş, şimdinin radikal dincileri gitse yerine milliyetçisi gelecek ve çok bir şey değişmeyecek. Türkiye'de ne zaman ilerici görüşler öne çıkar, insanlar çoğu şeyin farkına varmaya başlar o zaman bazı şeyler düzelir ama o günleri de hiçbir zaman göremeyeceğimiz için sıkıntı yok :).
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı