Yeni neslin terbiyesiz yetişmesi

Haklısınız. 10 yaşındaki çocuk Discord'da MERNİS verileriyle tehdit ediyor. Çocuklara PC / telefon alanın ya aklı yoktur ya da çocuğunun yaptığından haberi yoktur.

Sanal ortam ile gercek hayati karistiran nesil olarak tanimlayabiliriz. Hani klavye delikanlisi diye bir tabir var, sokaktaki serseriler veya begenmedigimiz tipler genellikle bu tipler.

Arkadaslar ornekler bitmez ama cocuklariniza veya tanidiginiz ve deger verdiginiz cocuklara sanal ortam ile gercek hayatin farkini anlatin, ogretin. Yoksa sonuclari siz sokakta yasiyorsunuz.

Durduk yere birine bulaşıp ona küfür etmek ilkokulda kaldı sanıyordum.

Konuyla alakasız yobaz düşüncelerini belirtip sonra da yanıtlanmasını istemiyorsun utangaç animeci seni.
Kanka sen sorunlumusun benim hakaret ettiğim mesajımı bul eyvallah. Ben sadece fikrimi söyledim ben böyle böyle diye aşağıladım mı? Bana cevap verme diyorum utanmadan sen yazıyorsun istemiyorum seninle konuşmak hadi işine.

Bebe gelmiş dayılık taslıyor, çektim kulağını yolladım markete. Bu sözler bu nesli bu hale getiren etmenlerden birisi, ancak siz bunu önemsemeyip sözlerin dediğini yaparsanız size "abi" olarak hitap etmeye ve saygı duymaya başlarlar.

Bende bununla ilgili bir olay yaşandığı için konu açtım. Son dönemlerde özellikle lise ve ortaokullu öğrenciler eski nesil gibi değil. Eskiden terbiye denen ahlaksızlık denen bir şey olurdu. İnsanların utanma duyguları yok olmuş resmen.

Allahın belası kötü sokak ortamları ve sıfır bir gibi diziler yüzünden de ondan. Ailem bana hep dışarı çık diye baskı yapıyor ama bilmiyorki eğer dışarı çıkarsam bana evde bütün gün bilgisayar oynamam için yalvarır.

Bununla ilgili bir konu açmıştım ve shitpostcular tarafından bayağı linç yemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…