FordFocus1Ghia
Hectopat
Hayır, 1.0 da daha performanslı.
Eki Görüntüle 2276204
Birebir kendi resmi kataloglarından da bakabilirsin, CVT Civic 11.6'ya 196 iken düz Civic 10.7'ye 205. Octavia 1.0 10.5'a 208, 1.5 8.5'a 230.
Geç gördüm kusura bakma.
Her ikisini de kullandım. Birçok ayrı araç ta kullandım. Japonlar kadar performans verisinde öldürüp, vwag kadar yücelten yoktur sanırım. Evet CVT şanzımanlı bir arabayı D modunda sabit devirde yürütürsen 15 sn de olur. 1.6 Civic'te D ve S modu kulakçık kullanımını bariz fark ettiriyor. Aynı durum yıllar evvel FD6'larda bile vardı.
Ayrıca performans her zaman 0-100 ivmelenmesi veya en yüksek hızı demek değildir. Octavia 1.0'ı (kiralık) 1.5 Octavia 1.6 Civic ile yaylamıza tırmandım. 1.6 Civic 1.0 Octavia'dan çok daha rahat tırmanıyor virajları. Her şey Turbo değildir. Vwagnin 7 ileri dsgsinin harika (ironi değildir) 2. vites oranı rampada bana yeterli gelmedi.
Octavia'nın shiftby wire vites kolu, multimedya, 48v arızalarını da hatırlatmak isterim.
Dip gazda Octavia daha önde ama her saniye dip gaz gezmiyoruz. 1.5'e Tec'ler pahalı. Bütçeme 1.0'lar uyuyor bu arada. Sonuç olarak her saniye dip gaz gezmediğimiz için o 1 saniyelik farkı pistte olmayan hiçbir sürücü anlamaz.
Civic kullandım ama Octavia nasip olmadı. Denemek lazım. Yalıtım ve iç malzeme kalitesi de cezbediyor insanı ama bilemedim. Çok 50:50 bir kıyaslama benim için. Bu tercihi ilanlardaki satıcı portföyü (aynı bütçede daha temiz, düşük km olanı vs.) Belirleyebilir.
Sizinki bütçe meselesi. Ancak performanstan kastım benim sadece 0-100 ivme değil, rampa tırmanma gibi etkenler de var. 1.0 Octavia 1.6 Civic'ten rampa konusunda daha başarısız.
Karar sizin. İkisinin de birbirine çok üst noktaları var.
Octavia'larda baş ağrıtan Shift by wire, multimedya, 48v batarya arızaları var. Ben kendi 1.5 aracımı zamanında bu sebeplerle dod a vermiştim.