Hocam 1.0 e-Tec şu ana kadar bindiğim en pürüzsüz 3 silindir olabilir diyebilirim. 2.5 aylık kullanım tecrübeme göre de gündelik kullanımda 1.6 TDI'dan aşağı kalır yanını hissetmedik biz, 4000 devirden sonra da sesi zevkli oluyor

. Ben şahsen ömür konusunda sorun yaşayacağını zannetmiyorum bu motorun, çok uzun zamandır piyasada zaten 1.0 TSI ismiyle, genel bir şikayet ya da kronik sorununu da duymadım. e-Tec kısmı genel olarak yakıt ekonomisi odaklı, 90'la giderken bile ihtiyaç yoksa motoru kapatıyor (Sadece D'de bu, S ya da M'de devre dışı) ancak motorsuz itki tarzı bir şeyi yok, tamamen yardımcı eleman. Yakıt olarak da benim kullanımımla 8 falan yakıyor komple kısa mesafe şehir içinde ki ben motoru dinliyorum biraz

, babamda 1-1.5 litre daha düşük oluyor o ortalama genelde. 3000 km uzun yolda da 140-150 ortalamalarda 5.3-5.6, 110-120 ortalamada da 4.9-5.1 gibi bir yakıt ortalaması elde ettik, ikisinde de klima hep açık, araç 5 kişi+5 kişilik valiz şeklinde yüklü. 197 de maksimum hız gördüğümüz, daha fazlasına yol yetmedi

. Yakıt olarak güzel yani, vergisi de düşük. Performansta da genel olarak 1.6 TDI'dan aşağı kalmadı hiç. Yani 1.6 Civic'tense çok daha rahat tercih edilebilir.
Genel olarak TDI'la karşılaştırdım çünkü biliyorsunuz bizim o da Octavia'ydı bu da Octavia
Şanzıman kısmında haklısınız, normal şartlarda DSG hava karada ama bizim TR şartlarında iyi kullanan sayısı az. Yine de detaylı ekspertizde o kavramaya baktırılır gerekirse hocam, zaten 7 ileri kuruların en genel meselesi ilk 2 viteste ve kalkışta oluyor, eksper paketine dahil test sürüşünde özel dener onu ustalar. Bir de bunlarda 250nm'lik DQ200ler kullanılıyor, motorun maksimum çıkış 200nm olduğu için yıpranma konusunda da daha sorunsuzlar.
Arka süspansiyon kısmına gelecek olursak o belki biraz konforda fark yapacaktır evet ama performanslı kullanımda yine torsiyon bir adım önde olacaktır diye tahmin ediyorum, ancak aile aracı olduğu için ikisi de çok fark etmez bence. Bana sorarsanız onun için Skoda'dan bir test sürüşü ayarlayıp kendiniz deneyimleyin derim ben çünkü açıkçası şu ana kadar araba alırken süspansiyon şekli seçmedim hiç