Yeni RAM aldıktan sonra sistem açılmıyor

uzayli_1

Centipat
Katılım
15 Temmuz 2022
Mesajlar
166
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 8 GB RAM vardı bir 8 GB daha aldım ayn marka aynı model ancak taktıktan sonra bilgisayarı açarken otomatik onarıma hazırlanıyor diyor ve yaklaşık 5 6 saniye sonra otomatik onarım bilgisayarınızı onaramadi diyor. Ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok.
 
Ramlerin yuvalarında toz olma ihtimaline karşı hava tut, özellikle eski çıakrdığım Ram'in ağız kısımlarını bir silgi ile hafifçe silip temizle. Ram'lerin de slotlarını değiştirerek takmayı dene. BIOS'a reset atmak da sorunu çözebilir.
 
RAM'lerin yuvalarında toz olma ihtimaline karşı hava tut, özellikle eski çıakrdığım RAM'in ağız kısımlarını bir silgi ile hafifçe silip temizle. RAM'lerin de slotlarını değiştirerek takmayı dene. BIOS'a reset atmak da sorunu çözebilir.

Hocam BIOS reset nasılsın atabilirim. Diğer yöntemleri denedim.
 
RAM'ler uyumlu mu anakart ile? Anakart'ın sitesinde yazar. Oradan bakabilirsiniz. Ya da anakartın modelini ve RAM özelliklerini detaylı belirtin.
 
Hocam BIOS reset nasılsın atabilirim. Diğer yöntemleri denedim.
Genelde BIOS pilini çıkarıp 10 saniye sonra geri takıyorlar. Ya da BIOS'un kendi menüsü açılıyorsa sistem açılışında F1 veya Del tuşuna basınca, orada da resetleme seçeneğini bulanilirsin. Sonrasonda XMP veya DOCP ayarlarını açmayı unutma ama Ram'lerini tam performansta kullanabilmek için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı