Yeni soru sorma

• Konuyu başlatan Ybas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.735
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ybas

Picopat
Daha fazla  
Kurallara uygun olarak yeni konu açmak yerine mevcut konuya mesaj atmaya çalıştım zaten. Kurallarda mesaj birleşme ilgili ne yazıyor tam olarak? Bir şey olduğunu hatırlamıyordum, şimdi yine baktım yine bulamadım.

@Zakramoreas
Kurallarda yazmıyor, diğer forumlarda da benzer uygulama görmedim. Buraya da yeni üye olduğuma göre nereden bilmemi bekliyorsunuz "normal" durumu? Sabah niye mesajlarım gitmiyor diye sorduğumda mesajlarınız birleşiyor. Kuralları okumalıydınız dendi. Kuralların neresinde yazdığını sordum. Yoksa zaten mesajların birleştiğini fark edince öne çıkar butonunu kullandım kurallarda yazdığı üzere.

@Zakramoreas
Kurallarda yazmıyor, diğer forumlarda da benzer uygulama görmedim. Buraya da yeni üye olduğuma göre nereden bilmemi bekliyorsunuz "normal" durumu?
Bu tür basit şeylerin kurallarda yazmasına gerek yok :) Bahsettiğiniz durum bir eklentiden kaynaklıyor. Siz de hak verirsiniz ki her eklentiyi kurallara ekleyemeyiz :)
Sabah niye mesajlarım gitmiyor diye sorduğumda mesajlarınız birleşiyor. Kuralları okumalıydınız dendi. Kuralların neresinde yazdığını sordum. Yoksa zaten mesajların birleştiğini fark edince öne çıkar butonunu kullandım kurallarda yazdığı üzere.
Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Size bildirim gönderen moderatör dostuma sordum. Aslında size söylemek istediği şey: "Bir konudan sadece bir kere açmalısınız ve her ay sadece bir kez sistem toplama konusu açma hakkınız var."

Bu durumu da böylece açıklığa kavuşturmuş olduk. Başka bir sorun var mı? :)

Bu tür basit şeylerin kurallarda yazmasına gerek yok :) Bahsettiğiniz durum bir eklentiden kaynaklıyor. Siz de hak verirsiniz ki her eklentiyi kurallara ekleyemeyiz :)

Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Size bildirim gönderen moderatör dostuma sordum. Aslında size söylemek istediği şey: "Bir konudan sadece bir kere açmalısınız ve her ay sadece bir kez sistem toplama konusu açma hakkınız var."

Bu durumu da böylece açıklığa kavuşturmuş olduk. Başka bir sorun var mı? :)
Mesajlar birleştikten sonra düzenleme seçeneği olmadığı için kurallar kısmında parantez içerisinde kısaca "Peş peşe atılan mesajlar birleşecektir" yazmanın kimseye zararı olacağını sanmıyorum.

Yeni bir yanlış anlaşılma olmaması için soruyorum. Benim "Kurallara göre ayda bir konu açabiliyormuşuz, o yüzden mevcut konuma yorum atmaya çalışıyorum ama atamıyorum. Sebebi nedir?" diye sormamdan kuralları okumadığım ve ayda 1 konu sınırından haberim olmadığı çıkarımını yapıp "Son mesajı siz attığınız için mesajlar birleşiyor. Kuralları üye olduğunuzda okumalıydınız. Ay başına bir konu hakkınız var. Yapılacak bir şey yok." yazma gereği duymuş. Doğru mu anladım? Doğru anlamışsam sorumun hangi kısmının kendisine kuralları okumadığım veya ayda 1 konu kuralından haberim olmadığı çıkarımını yaptırttığını öğrenebilir miyim?

Doğru anlamışsam sorumun hangi kısmının kendisine kuralları okumadığım veya ayda 1 konu kuralından haberim olmadığı çıkarımını yaptırttığını öğrenebilir miyim?
Mesajınız:
Bilgisayar toplama bölümünde bu ay konu açtığım için yeni konu açamıyorum. Mevcut konuma yorum atmaya çalıştığımda da yorum atamıyorum. Forum bölümlerinde sıkıntımla ilgili konu açabileceğim bir bölümde bulamadım. Bilgisayar toplama bölümünde başkalarının konularını baltalamadan nasıl yeni soru sorabilirim?
Burada nasıl soru sorabileceğinizi sormuşsunuz ve moderatör arkadaş gerekli cevabı vermiş.

Mesajınız:

Burada nasıl soru sorabileceğinizi sormuşsunuz ve moderatör arkadaş gerekli cevabı vermiş.
Çünkü o ara mesajımda da belirttiğim üzre mevcut konuma da mesaj atamadığımı düşünüyordum. Haliyle yeni konu açamazken, yeni mesaj atamazken nasıl soru sorabilirim diye sordum. Üstüne benim zaten sıkıntım çözüldü. Şu an merak ettiğim şey mesajımın ilk cümlesi açıkça bir ay kuralından haberim olduğunu gösterirken bana cevap veren moderatöre kuralları okumadığımı düşündüren şeyin ne olduğu. "Kuralları üye olduğunuzda okumalıydınız." bu cümle kuralları okumalıydınız diyor değil mi? Ben yanlış görmüyorum sanırım.

Geç cevap için kusura bakmayın. Bu konuyu unutmuşum. Bundan dolayı özür dilerim. Şimdi konumuza devam edelim.

Şu an merak ettiğim şey mesajımın ilk cümlesi açıkça bir ay kuralından haberim olduğunu gösterirken bana cevap veren moderatöre kuralları okumadığımı düşündüren şeyin ne olduğu.
2 kere sistem toplama konusu açmışsınız. Bu konudan bir önce de benzer bir konu açmışsınız, moderatör dostum da bu şekilde mesaj yazmak yerine silerek size bildirim göndermiş.

Kuralları okumanızı tavsiye etmesinin sebebi buydu :)

@Zakramoreas
Önceki açmaya çalışıp ceza aldığım konuyla dün sorduğum sorunun nasıl bir bağlantısı var? Çarşamba günü ikinci konuyu açmaya çalışıp ceza aldım. Sonrasında kurallara uygun şekilde yeni konu açmak yerine mevcut konumdan tavsiye istedim. Dün de üçüncü bir sistem için tavsiye almam gerekiyordu yine yeni konu açmak yerine mevcut konumdan devam etmeye çalıştım ama mesajlarımın gitmediğini görüp ne yapmam gerektiğini sormak için bu bölüme geldim. Kuralları okumuşum, kurallara uygun olarak yeni konu açmayıp mevcut konudan devam etmeye çalışmışım. Üstüne de bariz şekilde kurallardan haberim olduğunu belirterek bir soru sormuşum ve cevap olarak kuralları okumalıydınız denmiş. Bir üye ceza aldıktan sonra her etkileşimde kuralları okumalıydınız diye hatırlatılması mı gerekiyor? Yani bundan sonra her soru soruşumda alakasız bile olsa önceden ceza aldığım aldığım için standart olarak "kuralları okumalıydınız" eklentisine kendimi hazırlamalı mıyım?
Düzenleme: Ayrıca bu konuyu açma sebebim bana bildirim gönderen moderatöre başka ulaşma yolum olmamasıdır. Bu konunun kendisi tarafından okunup, silinip, tekrar bildirimle cevap vereceğini düşünerek açtım zaten. Ki sadece mesajlar birleşiyor deyip geçse buna bile gerek kalmayacaktı.

Son düzenleme:
Size başından beri söylüyorum fakat hala sorununuzu anlayamıyorum. Tüm sorun sadece "Kuralları okumalıydınız." söylenmesi mi? :)
Yani bundan sonra her soru soruşumda alakasız bile olsa önceden ceza aldığım aldığım için standart olarak "kuralları okumalıydınız" eklentisine kendimi hazırlamalı mıyım?
Böyle bir şey demedim. Bahsettiğim eklenti mesajların birleştirilmesi eklentisiydi.
Bir üye ceza aldıktan sonra her etkileşimde kuralları okumalıydınız diye hatırlatılması mı gerekiyor?
Evet, cezasının neden aldığını bilmesi için hatırlatılması gerekiyor. Ceza aldığınızda da size hatırlatıcı bir siyah bar çıkıyor.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı