Arkadaşlar dün sabah sapphire rx 470 nitro+ 4gb evime kargoyla ulaştı akşam kartı takıp driverları kurarak sistemi test ettim.
Öncelikle kartı alırken bi sinirle aldım 480 hala gelmedi diye. Ondan dolayı aldıktan sonra acabalarım vardı aradaki 200 250 lira az vermek için bu kartı almaya değer mi diye. Helede o eleği anımsatan tasarımımdan ötürü.
Öncelikle karr cnc de kesilmiş takoz parçası gibi küt diktörtgen bir tasarımı var. Şaşırtıcı derecede resimde görüldüğü kadar tiksindirecek gibi durmuyor yakın mesafeden hatta hoş bie görüntüsü var bile denilebilir.
Kasaya taktıktan sonra ise özellikle back plate ve yan tasarıma önem vermişler onu farkediyorsunuz. Bu konuda sade bir şıklığı var ki bı iki hususta bir çok karttan iyi geldi gözüme. Renk olarak benim kasam gri-siyah ağırlıklı o yüzden çok güzel uyum sağladı. Güç girişi kartın cam tarafına bakan tarafında olmaması büyük bir artı bence.
Neyse tasarım konusunu geçelim. Performansa gelirsek eğer kabaca aslında 480 in referans tasarımına eşit diyebilirim neredeyse.
Batman arkham nightta herşeyi fulle çektiğimde 100 avarage fps aldım. Witcher üçte ultra ayara çekip hairworksu kapatınca ortalama 45-50 arasında dolaştı arada 40 A kadar düştüğü oldu. Aa ve hba yı kapatınca ortalama 48-60 ortalama aldığımı söyleyebilirim.
Valley benchmark testine soktuğumda extreme HD ayarda herşey açık iken 48.7 ortalama fps ve 2038 puan aldı. Bunun videosunu da çektim isterseniz bir iki saate yükleyebilirimde.
AMD Radeon RX 480 Review
Neredeyse 480e denk demiştim burdan aynı testte 480in referans tasarımının 52 fps aldığı görülüyor ki benim sistemin genel olarak ordaki test siatemin çok daha düşük onlarda fps e katkı sağlıyor yani neredeyse referansla kafa kafaya hatta belki de yüzde 1 2 önde bile çıkabilir.
Sıcaklık değeri olarak birkaç saat kullanmama rağmen en fazla 65 derece civarlarını gördüm. Ki benim kasamda yanda fan yok ve hava akışı olarak spec 03 ler çok ideal olduğu söylenemez. Ve şuan sadece bir intake birde exhaust fan var. Yani daha iyi havalandırma ile dahada düşürülebilir sıcaklık. Ses konusunda tam yükte fanlar hafiften ses vermeye başlıyor çok rahatsız edecek kadar olmasada.
Sonuç olarak kart açıkçası beklemediğim bir şekilde memnun etti. Gerek performans gerek tasaromsal anlamda. İnternetre gördüğüm kadarıylada diğer markaların tasarımına göre çok daha fazla performans veriyor ne kasar doğru bilemem. Ama keşke on belleği 6 gb olsaydı 4 yerine.
Oc deneyemedim çünkü trix uygulaması kartı algılamasona karşılık değerleri algılayamadı sanırım benim yüklediğim 300 serisi içindi 400 için olanı bulamadım hiçbiryerde. İşin garibi msi afterburner herşeyi algıladı
Dipnot otobüste telefondan yazdığım için yazım hatası çok var bir iki saat sonra iş yerine gidinxe düzelteceğim.