Yeni toplanan Gigabyte B550M DS3H sistem açılmıyor

Bazı PSU'larda 2 tane CPU güç kablosu oluyor. Sistemi kasadan dışarı çıkarın, tutmayın kasada. Kasa içi sorun tespiti daha zor olur.

24 pin anakart güç kablosu yerine oturmamış olabilir. Şu şekilde olacak.
anakart24pingüçkablosu.jpg
İşlemciniz ne?

Son düzenleme:
Sisteminizi olabildiğince yeniden montajını yapın.
Donanım takma olayını geçiyorum.
PSU'dan gelen kablolar arasından. Anakarta 2 adet takılıyor, birisi CPU birisi de 24 Pinlik olan. Diğeri de ekran kartına takılıyor. Bir başka kablo ise SSD veya HDD takılır.
Bunları yaptığınızdan eminseniz ilk önce PSU şalterini kaldırıp tekrar deneyin. Hemen arkasında zaten.
Bu maddelere kadar gelip hala start düğmesine basıp güç alamıyorsanız, power kablosu anakarta ters ya da yanlış takılmış olabilir bu durumda anakarta bakmanız gerekiyor.
Buraya kadar da doğru ilerlemişseniz eğer tek tek donanım testi gerekecek.

1) PSU arızalı mı değil mi öğrenmek biraz sizi aşabilir. Test için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sisteminizi olabildiğince yeniden montajını yapın.
Donanım takma olayını geçiyorum.
PSU'dan gelen kablolar arasından. Anakarta 2 adet takılıyor, birisi CPU birisi de 24 Pinlik olan. Diğeri de ekran kartına takılıyor. Bir başka kablo ise SSD veya HDD takılır.
Bunları yaptığınızdan eminseniz ilk önce PSU şalterini kaldırıp tekrar deneyin. Hemen arkasında zaten.
Bu maddelere kadar gelip hala start düğmesine basıp güç alamıyorsanız, power kablosu anakarta ters ya da yanlış takılmış olabilir bu durumda anakarta bakmanız gerekiyor.
Buraya kadar da doğru ilerlemişseniz eğer tek tek donanım testi gerekecek.

1) PSU arızalı mı değil mi öğrenmek biraz sizi aşabilir. Test için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben her şeyi söküp baştan takacağım. Anakartı kasaya bile takmadan parçaları direk anakart üzerinde kontrol etmeye karar verdim. Olursa sonucu buraya yazacağım. Yine olmazsa depresyona gireceğimden yazmam bir süre sanırım.

Yolladığınız psu testini daha önce yapmıştım ama bu psu'mu 0 jelatinli aldım pakette de hiçbir sorun yoktu gayet güzel paketlenmişti. Yine onuda denerim son olarak.

Yine olmazsa depresyona gireceğimden yazmam bir süre sanırım.
Yazın, sorunu burada çözebiliriz. Ben de aynı sorunu yaşamıştım 3 gün uğraşmıştım. Sonunda çözebilmiştim.

Yazın, sorunu burada çözebiliriz. Ben de aynı sorunu yaşamıştım 3 gün uğraşmıştım. Sonunda çözebilmiştim.

Hocam

1604756257724.png

1604756278935.png

Her şeyi söküp baştan taktım, dediğiniz gibi kasa dışında yaptım ve sadece 24 pin anakart kablosu, 2 adet 8'li PCI-E kabloları( ekran kartı için ), işlemcinin 4+4 pinlik kablosu ve psu fişe takılı. Anakart üstünde de işlemci, işlemci fanı, ekran kartı ve ram'ler bulunuyor sadece. Fakat hala hiçbir tepki vermiyor sistem.

Sistemi nasıl açıyorsunuz? Kısa devre ile mi? Hangi pinlere kısa devre yapıyorsunuz?
Hocam şu an power led ve power switch kablolarını taktım kasanın ve düğmeden açmayı denedim. 1-2 saat önce küçük bir tornavidayı power switch pinlerine aynı anda değdirmiştim fakat o şekilde de açılmamıştı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı