Yeni Yasa: F Klavye

Türkiye’de ’F’ klavye kullanımının yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar için Afyonkarahisar pilot il seçildi.

Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi kapsamında F klavyenin ülke çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

F klavye kullanımının yaygınlaşması çaba gösteren Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu İntersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, Türk diline en uygun klavye çeşidinin F klavye olduğunu söyledi. Bu alanda yapılacak çalışmalar konusunda Afyonkarahisar’ın pilot il seçildiğine işaret eden Köse, Türkçe için bilgisayar klavyesini 10 parmak kullanmak gerektiğini dile getirdi.

Kurallar ve konsey çalışıyor

Köse, sivil toplum örgütü olarak, kamu kurumlarıyla birlikte Afyonkarahisar’da F klavye kullanımı için oluşturdukları platformda yürütme kurulları, konseyler teşkil ettiklerini kaydetti. Yürütme kurulları ve konseylerin çalışmaya başladıklarını aktaran Köse, "Kısa zamanda hızlı bir şekilde eğitimler başlayacak. Kamu kurumları ve okullarda F klavyenin kullanılmasını yaygınlaştıracağız. Burada elde edeceğimiz başarıyı ülke geneline yayacağız" diye konuştu. (DHA)

Alıntıdır.

Benim düşüncem; İnsanlar Mersin'e, biz tersine :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Muhammed6886 Q klavye biçimi daktiloda tuşlar birbirine yapışmasın diye çok kullanılan kelimeler kasıtlı olarak uzağa koyulmuştur ancak F klavyede Türkçede en çok kullanılan kelimeler hemen elinin altındadır, uzakta değildir. Yazı işlerinde F klavye kullanılmalı.
 
Kusura bakma ama buna hiç inanasım gelmedi. Neden Türkçe bir klavye evrensel klavyeden daha önce kullanılsın ki?

F'den maksat ilk geliştirilen klavye. İlk geliştirilen klavye doğal olarak en hızlı olarak tasarlandı ve en çok kullanılan harfler yan yana konuldu. En çok kullanılan harfler yan yana konulduğundan yan yana tuşlara -neredeyse- aynı anda basılınca tuşlar birbirine girdi ve tuşlar sıkıştı. Bundan dolayı en çok kullanılan harfler birbirinden uzak yerlere konuldu.

Kaynak:
 

Geri
Yukarı